Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 sep 2014 - Anul XIX, nr. 220 (5729)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Sâmbătă a fost sfinţit altarul de vară din curtea bisericii Parohiei Ulma

Înalt Prea Sfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuților, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi și o mulțime de credincioși, a sfințit sâmbătă altarul de vară (aghiazmatarul) din curtea bisericii Parohiei Ulma, protopopiatul Rădăuți.

Tot sâmbătă, 20 septembrie, a fost așezată în Sfânta Biserică din Ulma o părticică din sfintele moaște ale Sfântului Ierarh Ioan Maximovici, lângă sfintele moaște ale Sfinților Iov şi Amfilohie, care sunt mari făcători de minuni.

Sfântul Ierarh Ioan Maximovici este unul dintre cei mai mari sfinți ai Bisericii Ortodoxe din secolul XX. S-a născut în Ucraina de astăzi, în anul 1896. A fost arhiepiscop de Sanghai, Paris și San Francisco. Pentru viața lui jerftelnică, după aproape 30 de ani de la moartea sa (1966), Vladica Ioan a fost canonizat pentru minunile sale din viața și după viața sa, de Biserica Rusă din Diaspora, cu numele de Sfântul Ioan Maximovici. El a săvârșit și săvârșește și acum multe minuni și vindecări pentru cei ce i se roagă cu credință. Sfântul Ioan Maximovici este socotit ocrotitorul familiei, păzitorul celor ce călătoresc, dar și hrănitorul săracilor și tămăduitorul bolnavilor. Mii de oameni din toate colțurile lumii aflați în suferințe și necazuri de tot felul se roagă sfintelor sale moaște. Sfântul Ioan nu întârzie niciodată să dea răspuns după nevoia fiecăruia, spre slava lui Dumnezeu și mântuirea oamenilor.

 

Dacă cineva doreşte să fie fericit, atunci să fie cu Dumnezeu

Înalt Prea Sfințitul Pimen a spus în predica sa că este cel mai frumos altar de vară din câte a văzut şi este foarte bucuros să participe la slujbe în această parte a Bucovinei Sfinţia Sa a precizat faptul că o părticică din Sfintele Moaște ale Sfântului Ierarh Ioan Maximovici vor rămâne permanent în biserica de la Ulma. Fragmentele de moaşte au fost aduse tocmai de la Catedrala Maicii Domnului "Bucuria celor necăjiți" din San Francisco. Mulțime mare de credincioși s-au închinat la aceste sfinte moaște, nădăjduind în mila lui Dumnezeu, ajutorul şi mântuirea fiecăruia.      

La racla sfintelor moaște ale Sfinților Ioan Maximovici, Iov şi Amfilohie să alergăm cu credința și să ne închinăm, să primim ajutor pentru a scăpa de furtunile și vârtejurile primejdioase ale ispitelor acestei lumi, rugăciuni adresate cu nădejde și cu dragoste în fața lor și în faţa lui Dumnezeu.

Dacă cineva doreşte să fie fericit, atunci să fie cu Dumnezeu, pentru că numai Dumnezeu dă fericirea omului, doar El este Cel ce cu adevărat ajută, pentru că Dumnezeu este milostiv tuturor celor ce cred în El şi este nemilostiv cu păcătoşii. A te ruga este totuna cu a trăi frumos, Sfânta Liturghie fiind taina curățirii, taina sfințirii şi a renaşterii, taina iubirii dumnezeieşti şi a îndumnezeirii omului.

Avem bucuria de a avea o părticică din sfintele sale moaște în biserica noastră de la Ulma și de aceea nădăjduim că Vlădica Ioan ne va ajuta pentru nevoile noastre.

“Deși am murit sunt viu”, ne spune Sfântul Ioan. “Dacă vreți să vedeți un sfânt în viață, mergeți în Paris și acolo îl veți întâlni, desculț”, a spus despre Sfântul Ioan un preot, atunci când sfântul era Arhiepiscop în Franța.

Ştim că Sfântul Ioan ne ajută în toate nevoile, împreună cu rugăciunile noastre și ale Sfântului și Slăvitului Voievod Ștefan cel Mare, Domnitorul Moldovei, ale căror zile de naștere în Împărăția Cerurilor se sărbătoresc împreună în ziua de 2 iulie.

(Preot paroh Costel Lucian CHIMIUC)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sâmbătă a fost sfinţit altarul de vară din curtea bisericii Parohiei Ulma.
 Vizualizări articol: 2062 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sâmbătă a fost sfinţit altarul de vară din curtea bisericii Parohiei Ulma0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei