Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 sep 2014 - Anul XIX, nr. 220 (5729)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Tentativă de omor

Episod sângeros în centrul Sucevei, în răfuiala găștilor de cartier

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

La aproape o săptămână după ce polițiștii au împiedicat planurile unei găşti de cartier din Burdujeni de a se răzbuna pe membrii unei grupări rivale, din cartierul Obcini, urmărind în trafic două maşini în care se aflau mai mulți tineri, autoturisme din care s-au aruncat mai multe bâte, un spray iritant lacrimogen şi chiar un pistol cu bile de cauciuc, lucrurile nu par a se fi liniştit.

Vineri seară, un taximetrist a fost atacat şi bătut cu sălbăticie în apropierea staţiei de taxiuri din laterala Casei de Cultură. Agresorii: patru indivizi care au coborât dintr-un jeep de culoare neagră, l-au fugărit pe taximetrist, l-au ajuns din urmă câteva zeci de metri mai încolo, în faţa unei săli de fitness, iar acolo au tăbărât pe el şi l-au lăsat într-o baltă de sânge.

„Mi-au dat cu toporul, cu bâte, au tras şi cu pistolul”, povestea victima, un tânăr în vârstă de 22 de ani, Marius C., din comuna Dărmăneşti. Acesta a fost transportat la Urgenţele Spitalului Judeţean Suceava, fiind diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral grav, multiple plăgi craniene, otoragie stângă, contuzie hemitorace stâng şi multiple excoriaţii pe membrele inferioare.

Şi în incidentul de acum o săptămână, şi în agresiunea de la sfârşitul săptămânii trecute, unul dintre numele celor care au fost implicaţi a fost cel al lui Decebal Savu, cunoscut în lumea interlopă drept Decebal al lui Turu, un individ în vârstă de 34 de ani, din cartierul Burdujeni.

Spre deosebire de episodul de acum o săptămână, când Decebal Savu se afla cu certitudine într-una dintre maşinile fugare, blocate în trafic de poliţişti în zona Metro, în agresiunea de vineri seară doar victima şi câţiva martori au pomenit numele interlopului din Burdujeni.

 

Patru tineri s-au predat poliţiei la scurt timp după agresiune

La scurt timp după producerea agresiunii, după ce victima a fost transportată la „Urgenţe”, iar centrul Sucevei a fost împânzit de poliţişti, la sediul Poliţiei municipiului Suceava s-au prezentat patru tineri care au spus că ei sunt cei care l-au băgat în spital pe taximetrist.

„S-au prezentat patru tineri, cu vârste între 19 și 26 de ani, toţi din municipiul Suceava, care au afirmat că ei sunt cei care l-au agresat pe taximetrist, întrucât au fost provocaţi de acesta”, explică agentul Anca Maria Badale.

Cei patru suspecţi sunt Marian Logofătu (22 de ani), Răzvan Neacşu (19 ani), Florin Mititelu (26 de ani) şi Eduard Dura (19 ani), toţi din cartierul Burdujeni.

Nici vorbă de Decebal Savu sau alte persoane din anturajul acestuia, indicate de victimă şi de martori.

În consecinţă sunt două ipoteze: fie victima şi martorii s-au înşelat cu privire la identitatea agresorilor, fie aceştia din urmă, dându-şi seama că se pregătesc cătuşe pentru ei, au trimis „la înaintare” alte persoane, care să ia fapta asupra lor. Anchetatorii înclină mai mult spre această din urmă variantă, însă deocamdată nu e nimic confirmat.

 

Ipoteză şoc: taximetristul, bătut pentru că a „sifonat” la poliţie?

Aşa cum aminteam, în urmă cu aproape o săptămână, poliţiştii au urmărit şi blocat în trafic două maşini din care, în timpul urmăririi, s-au aruncat mai multe obiecte contondente şi un pistol cu bile de cauciuc. Tinerii din cele două autoturisme, printre care şi Decebal Savu, susţin poliţiştii, îi căutau prin oraş pe membrii unei grupări rivale, condusă de un anume Maruseac din Sf. Ilie, însă planurile de măcel ale acestora au fost dejucate de poliţie. Totul, au arătat la acea vreme judiciariştii, în urma unei informații primite de la o persoană care i-a văzut pe suspecţi în timp ce încărcau obiectele contondente în cele două maşini, în zona Orizont a cartierului Burdujeni.

Prin Suceava circulă un zvon, neconfirmat ce-i drept de oamenii legii, potrivit căruia taximetristul bătut ar fi fost cel care le-a dat poliţiştilor acea informaţie care a dus la prevenirea unui măcel între găştile de cartier şi din acest motiv a fost atacat şi bătut crunt vineri seară.

În acest caz, situaţia e şi mai gravă, întrucât identitatea sursei poliţiştilor a fost divulgată, cel mai probabil, tot de către unul dintre aceştia.

 

Au trecut mai bine de 48 de ore. Nici un suspect reţinut

Surse judiciare ne-au mărturisit că răfuiala între cele două grupări este mai veche şi că, în urmă cu câteva săptămâni, şi cei din banda din Sf. Ilie-Obcini ar fi procedat la fel şi i-ar fi căutat prin oraş pe rivalii lor din Burdujeni, care îşi spun „clanul sportivilor”.

Membri ai celor două găşti de cartier s-au mai agresat între ei şi în alte rânduri, iar situaţia tensionată dintre aceşti tineri care s-au uitat prea mult la filmele cu gangsteri, dar nu au priceput finalul, se poate transforma oricând în acte de violenţă gravă, dacă poliţia nu intervine prompt.

Deocamdată, poliţiştii par cu un pas în urma acestor specimene violente.

Drept dovadă, au trecut mai bine de 48 de ore de la agresiunea de acum două zile şi nimeni nu a fost reţinut.

Mai mult, anchetatorii au bâlbâit-o şi când a venit vorba de încadrarea juridică a faptei. Iniţial, au spus că e o banală infracţiune de loviri sau alte violenţe, ulterior, duminică, au schimbat încadrarea în tentativă de omor.

Au anunțat în schimb că nu s-a folosit nici un pistol în altercaţia de vineri, întrucât victima nu a fost atinsă de vreun proiectil de cauciuc şi la faţa locului nu s-au găsit astfel de proiectile, iar mai mulţi martori audiaţi au spus că nu au auzit împușcături.

Pe de altă parte, ancheta se desfășoară cu greutate şi din cauza faptului că martorii cheie în acest dosar, printre care colegi ai taximetristului bătut, nu vor să declare tot ce au văzut în acea seară, cel mai probabil de frică să nu aibă aceeași soartă ca şi colegul lor.

Din informaţiile pe care le deţinem, nici procurorul de caz nu s-a sinchisit să coordoneze ancheta în weekend, mulţumindu-se doar să le dea o delegare poliţiştilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Episod sângeros în centrul Sucevei, în răfuiala găștilor de cartier.
 Vizualizări articol: 7998 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.07/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 14 voturi
Episod sângeros în centrul Sucevei, în răfuiala găștilor de cartier4.1514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei