Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 sep 2014 - Anul XIX, nr. 220 (5729)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Teroare în zona Belvedere

Explozie într-un bloc, provocată intenţionat de un necunoscut care a fugit cu hainele cuprinse de flăcări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Scene de teroare într-un bloc de garsoniere de pe strada Dimitrie Cantemir din municipiul Suceava (lângă blocul Belvedere), după ce un individ, rămas deocamdată neidentificat, a provocat intenţionat o explozie.

Deflagraţia a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 01.00, într-o garsonieră nelocuită, de la etajul II al imobilului (P+3), explozia fiind urmată de un incendiu puternic.

Uşa metalică a garsonierei respective a fost proiectată în uşa garsonierei de vizavi, iar geamul termopan a fost aruncat în faţa blocului.

Deflagraţia a fost atât de puternică încât uşile vecinilor de palier au fost afectate, iar fumul de la incendiul care a cuprins garsoniera le-a intrat în locuinţe şi a înnegrit pereţii.

La o garsonieră de la capătul palierului, tâmplăria de la balconul închis a căzut în urma exploziei.

Uşile de la intrarea pe palier au fost aruncate ca două beţe de chibrit suflate cu putere.

Au urmat momente de groază pentru toate cele câteva zeci de suflete care locuiesc în acel bloc.

 

„Eram singură cu copilul, blocaţi în casă. Am ieşit la geam şi am strigat: Ajutor, să ne salveze cineva”

Cinci autospeciale de pompieri şi o ambulanţă SMURD au ajuns în câteva minute la faţa locului.

Flăcările se manifestau cu violenţă în garsoniera în care a avut loc explozia, iar în urma incendiului erau degajate cantităţi mari de fum şi gaze toxice.

Locatarii de la parter şi de la etajul I reuşiseră să iasă singuri din bloc, însă la etajele II şi III erau oameni care nu puteau să iasă fie din cauza fumului dens, fie din cauză că uşile le-au fost blocate de suflul exploziei.

„M-am trezit şi am auzit strigăte. Am venit să deschiduşa, însă era blocată. Eram singură cu copilul în casă, am ieşit la geam şi am strigat: Ajutor, să ne salveze cineva”, povestea ieri, încă în stare de şoc, o femeie care locuieşte pe palierul unde s-a petrecut deflagraţia.

 

Locatari evacuaţi din bloc pe geamuri de pompieri. Trei persoane au fost transportate la spital

Plutonierul major Alin Găleată, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, povesteşte ce au găsit colegii săi la faţa locului: “Erau mai multe persoane care cereau ajutor de la geamurile locuinţelor aflate la nivelul II şi la cel superior. Pentru acestea, au fost realizate dispozitive de salvare, cu ajutorul scărilor culisante şi al autoscării mecanice. Astfel, au fost salvate zece persoane, dintre care trei minori”.

Paramedicii SMURD şi cadrele medicale de pe ambulanţele ajunse între timp la faţa locului au acordat ajutor medical pentru patru persoane care s-au intoxicat cu monoxid de carbon.

Trei dintre aceste persoane,un tânăr în vârstă de 16 ani şi două femei de 22, respectiv 71 de ani, au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

Pompierii au reuşit să lichideze incendiul în câteva zeci de minute, misiunea lor încheindu-se aproape de ora 5 dimineaţa.

Au revenit duminică la faţa locului, pentru a stabili cauza exploziei. După mai multe ore în care au verificat aproape fiecare centimetru al garsonierei nr. 21, dar şi modul în care au fost afectate celelalte locuinţe, au stabilit că de vină a fost o acumulare de gaze şi o mână criminală. Explozia a afectat şi celelalte garsoniere de pe palier, întrucât gazele au ieşit pe evacuarea de la hotă, evacuarea fiind în interior, pe holul palierului.

Coroborat cu faptul că butelia de aragaz era în poziţia deschis, deşi acea garsonieră era nelocuită, e lesne de înţeles cum a acţionat individul care a pus tot acel plan diabolic prin care a atentat la vieţile a zeci de oameni.

 

Principalul suspect, văzut de mai mulţi locatari în timp ce fugea cu hainele în flăcări

Trecuseră câteva minute după ora 1.00, când cei patru membri ai familiei Oloer au fost treziţi brusc din somn de o bubuitură puternică.

Unul dintre băieţii familiei a deschis uşa, însă un fum negru, înecăcios, l-a izbit direct în faţă. A apucat să-şi dea seama că a fost o explozie la garsoniera nr. 21 şi a închis repede uşa.

S-au dus cu toţii la geam să caute o scăpare.

În timp ce fratele său şi părinţii au ieşit pe balcon, Ioan Oloer s-a dus la geamul din camera de zi. Atunci a observat de la geam un bărbat care fugea cu hainele cuprinse de flăcări. „Era cuprins de flăcări. Ardea pur şi simplu, cum aş turna gaz pe dumneavoastră şi vă dau foc, aşa ardea el”, explică tânărul.

Cu aproximativ o oră înainte, ieşise pe casa scării, la o ţigară. Povesteşte că nu a simţit miros de gaz şi nici nu a auzit gălăgie sau zgomote suspecte de la garsoniera în care s-a produs nenorocirea.

Declaraţia lui este completată cu mărturisirile altor locatari care arată că, cu puţin timp înaintea exploziei, au observat o scară pusă pe peretele exterior al blocului, scară care ducea chiar la geamul garsonierei nr. 21.

Ioan Oloer îşi aminteşte că geamul acelei garsoniere era lăsat întredeschis, iar din spusele tuturor locatarilor poate fi conturată o ipoteză a ceea ce s-a întâmplat la acea oră târzie din noapte. Suspectul s-a urcat pe scară până la geamul garsonierei nr. 21, a forţat geamul, a intrat în imobil, iar aici a dat drumul la butelia cu gaz. Explozia l-a luat şi pe el prin surprindere, iar flăcările i-au cuprins hainele. A sărit pe geam, după care a luat-o la fugă pe lângă bloc, moment în care a fost văzut de câţiva locatari.

 

Poliţiştii au găsit o haină a principalului suspect 

Din informaţiile pe care le deţinem, poliţiştii au găsit deja cel puţin un obiect vestimentar (o vestă albă) a suspectului, pe care cel mai probabil a aruncat-o în timp de fugea, în încercarea de a scăpa de hainele care i-au luat foc.

La tabelul locatarilor de la parterul blocului, la nr. 21 e trecută drept proprietar o femeie pe nume Maria C., care ar fi plecată la muncă în Italia.

Cel mai probabil, cel care a provocat explozia a vrut să-i facă rău şi să se răzbune în acest fel pe femeie.

Poliţiştii încearcă acum să dea de urma vinovatului şi fac verificări la toate unităţile medicale din judeţ, fie ele de stat sau private.

De asemenea, cel mai probabil urmează să fie chemată în ţară şi audiată proprietara garsonierei, cea care ar putea să le explice anchetatorilor dacă există o persoană cu care se află într-o stare conflictuală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Explozie într-un bloc, provocată intenţionat de un necunoscut care a fugit cu hainele cuprinse de flăcări.
 Vizualizări articol: 5362 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 7 voturi
Explozie într-un bloc, provocată intenţionat de un necunoscut care a fugit cu hainele cuprinse de flăcări3.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei