Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 apr 2014 - Anul XIX, nr. 93 (5602)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sărbătoare în Parohia „Sfântul Gheorghe“ - Sadova

„Sfinţii alcătuiesc coroana de aur a Bisericii noastre“

Credincioşii din Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe“ - Sadova, Protopopiatul Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, au participat în seara celei de-a treia zi de Paşti la slujba Vecerniei unită cu Litia şi a Acatistului. În ziua pomenirii Sfântului Gheorghe s-au oficiat Utrenia şi Sfânta Liturghie.

Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe“ a Parohiei Sadova 1, Protopopiatul Câmpulung Moldovenesc, a îmbrăcat straie de sărbătoare miercuri, când şi-a cinstit ocrotitorul. În ajunul sărbătorii, în lăcaşul de închinăciune au fost oficiate slujba Vecerniei unită cu Litia şi Acatistul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe. Întrucât hramul din acest an a fost serbat în Săptămâna Luminată, cântările dedicate Sfintelor Paşti au predominat, astfel că sărbătoarea a fost amplificată de bucuria Învierii Domnului. Credincioşii de toate vârstele au venit în număr mare la slujba oficiată în ceas de seară, căutând să-l cinstească pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, cel care, prin rugăciunile pe care le înalţă la Tronul Preasfintei Treimi, ocroteşte de secole Moldova Binecredinciosului Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt. Predica de la finalul celor două slujbe a fost adresată de pr. Dumitru Horga de la Parohia Ostra, care a subliniat că Sfântul Gheorghe „ne dă o pildă de mărturisire de credinţă, tărie şi încredere în Dumnezeu“. „Sfântul Gheorghe este o pildă vrednică pentru noi, pentru că a îndurat multe chinuri pentru Hristos. Sfinţii alcătuiesc coroana de aur a Bisericii noastre. Ei sunt exemple vii care ne dau întotdeauna tărie şi încredere. Sfântul Gheorghe a fost cel care a arătat tăria credinţei lui. Sfântul Gheorghe să ne dăruiască înţelepciune, putere, pace şi linişte în familiile noastre“, a spus pr. Dumitru Horga. Înainte de a pleca la casele lor, enoriaşii prezenţi la slujbă au fost miruiţi de slujitorii sfintelor altare.

Hramul bisericii a continuat ieri-dimineaţă cu Utrenia şi Sfânta Liturghie, la finalul căreia au fost felicitaţi toţi cei care poartă numele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.

(C. CIOFU)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Sfinţii alcătuiesc coroana de aur a Bisericii noastre“.
 Vizualizări articol: 1012 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Sfinţii alcătuiesc coroana de aur a Bisericii noastre“0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei