Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 apr 2014 - Anul XIX, nr. 93 (5602)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Scufiţa Roşie a intrat la PSD

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Până la urmă pesedistului Radu Mazăre s-ar putea să-i şi placă frecuşurile penale în care s-a scufundat până la gât, pentru că astfel are ocazia să fie difuzat şi mai des ca până acum de posturile de televiziune. Iar acest lucru pare a fi crezul său în viaţă. E plin de importanţă omul, cum apare în imaginile de pe micul ecran, purtându-şi cu mândrie băscuţa aia roşie, de care nu se desparte niciodată.

Lui Mazăre viitorul îi va aduce în mod cert aventuri de neuitat. Abia aşteaptă el, abia aşteptăm şi noi, chibiţii care stăm pe marginea ringului său de dans şi-i comentăm evoluţia, bând cola şi spărgând seminţe în dinţi. Cât mai e în afara gratiilor, îi sugerăm să se bucure de aerul libertăţii, în mijlocul naturii. Nu doar la malul mării, de care presupun că este plictisit până peste capul său de mic litraj. Nici în străinătate – la Rio sau în Hawaii -, unde nu prea mai are voie, fiindcă n-a fost cuminte.

În schimb, ar putea merge mai des la munte, să-şi mai oxigeneze etajul superior, care rămâne veriga slabă a corpului său. În codrii umbroşi ai munţilor noştri, îl poate aştepta o experienţă încântătoare, sexy şi de neuitat. De pildă, dacă ar avea inspiraţia de a trece prin pădure cu un coş cu merinde în mână şi cu băscuţa aia imbecilă pe scăfârlie, lupul l-ar putea confunda uşor pe Mazăre cu Scufiţa Roşie. Şi şi-ar spune lupul, în sinea lui, uşor dezamăgit:

- Hopa, iat-o şi pe Scufiţa Roşie! A cam îmbătrânit, săraca. S-a ridat şi ascuţit, are dinţi falşi făcuţi din bibelourile de porţelan ale bunicuţei, nasul i-a crescut cât o cartoafă, vocea i s-a rârâit. Pe deasupra, din coşuleţ îi mai iese şi o legitimaţie de membru PSD. N-am nici o tragere de inimă, dar trebuie să socializez puţin cu ea, că aşa cere povestea în care amândoi suntem personaje. Offff, greu e să fii lup!

Pe Scufiţă Roşie Mazăre lupul nu l-ar mânca, pentru că-i prea ciolănos şi aţos. Dar i-ar face altceva, în mod sigur. Că poveştile adaptate vremurilor moderne includ şi lupi homo.

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

 

 

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scufiţa Roşie a intrat la PSD.
 Vizualizări articol: 1789 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
Scufiţa Roşie a intrat la PSD3.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei