Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 sep 2012 - Anul XVII, nr. 212 (5117)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cronica religioasă

IPS Pimen: „Naşterea de copii este o bucurie!“

Sâmbătă, 8 septembrie, în ziua prăznuirii Naşterii Maicii Domnului, Mănăstirea Cămârzani din judeţul Suceava şi-a serbat hramul.

Slujba Sfintei Liturghii a fost săvârşită în altarul de vară al mănăstirii, de Înalt Preasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, împreună cu un sobor de preoţi şi diacon, în prezenţa a peste 500 de credincioşi. Răspunsurile la strană au fost date de corul mănăstirii.

În cuvântul de învăţătură, IPS Pimen a vorbit despre importanţa sărbătorii Naşterii Domnului şi despre reverberaţiile acesteia în viaţa duhovnicească a creştinilor. "Naşterea de copii este o bucurie, pentru că este o împlinire a poruncii lui Dumnezeu. Naşterea este rodul dragostei dintre soţ şi soţie, cu binecuvântarea Bisericii, în Sfânta Taină a Cununiei. Copiii născuţi înseamnă o legătură sufletească în plus între soţ şi soţie, dar şi în obştea în care familia trăieşte. Astăzi, o parte din lume se îngrijorează la gândul naşterii de copii, pentru că nu sunt posibilităţi materiale pentru creşterea şi îngrijirea lor. Nimic mai greşit decât această gândire! Dumnezeu poartă de grijă pentru hrana trupească a lumii întregi. Dumnezeu dă rodnicie pământului şi Dumnezeu dă toate posibilităţile materiale existente în această lume. Lumea de astăzi greşeşte, încrezându-se prea mult în belşug şi părăsind nădejdea strămoşilor noştri în puţinul care, bine chivernisit, prisosea întotdeauna", a spus Arhipăstorul Sucevei şi Rădăuţilor.

 

„În familiile voastre trebuie să fie iubire, iertare şi naştere de prunci“

În încheierea cuvântului de învăţătură, IPS Pimen a mai spus: "Tot ce vedeţi în această mănăstire este rodul muncii, al credinţei, al rugăciunii şi al maicilor care trăiesc aici", evidenţiind faptul că toată lucrarea gospodărească desfăşurată în mănăstire a fost făcută de mâinile monahilor, de la lucrările de pietrărie, sculptură ori pictură etc.

La sfârşitul Sfintei Liturghii şi al Parastasului săvârşit pentru ctitorii mănăstirii, toţi credincioşii prezenţi au fost invitaţi la masă.

Mănăstirea Cămârzani este o mănăstire de maici, situată în partea de sud a judeţului Suceava, în localitatea Valea Moldovei, la circa 7 km de Fălticeni. A fost lăcaşul de suflet al Preasfinţitului Gherasim Putneanul, fost episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, unde a şi fost înmormântat după trecerea sa la Domnul, în anul 2004. (Sursa: Ziarul Lumina)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului IPS Pimen: „Naşterea de copii este o bucurie!“.
 Vizualizări articol: 647 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IPS Pimen: „Naşterea de copii este o bucurie!“0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei