Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 iun 2012 - Anul XVII, nr. 149 (5054)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cronica religioasă

Patriarhul României, în vizită canonică în Episcopia Maramureşului şi Sătmarului

În perioada 29 iunie – 1 iulie 2012, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va efectua o vizită canonică în Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului la invitaţia Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepispicop Onorific Justinian.
Vineri, 29 iunie 2012, orele 20:00, va avea loc primirea oficială a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la mănăstirea Bârsana.
Sâmbătă, 30 iunie 2012, orele 9:00, Patriarhul României va oficia slujba de sfinţire a noii biserici cu hramul Soborul celor doisprezece Apostoli a mănăstirii Bârsana. În continuare, Preafericirea Sa va oficia Sfânta Liturghie pe altarul de vară al mănăstirii Bârsana înconjurat de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi. După-amiaza, va vizita Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei, Protopopiatul Ortodox şi Biserica ucraineană din municipiul Sighetul Marmaţiei. La orele 19:00, va vizita mănăstirea cu hramul Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil din Săpânţa-Peri, iar de la orele 19:45 va oficia o slujbă de binecuvântare a noului sediu şi a paraclisului Protopopiatului Ortodox din oraşul Negreşti-Oaş.
Duminică, 1 iulie 2012, de la orele 9:00, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va sfinţi catedrala cu hramul Duminica Tuturor Sfinţilor din oraşul Negreşti-Oaş şi va oficia Sfânta Liturghie pe un podium special amenajat lângă noua catedrală înconjurat de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi. După Sfânta Liturghie, va avea loc ceremonia de acordare Preafericitului Părinte Patriarh Daniel a titlului de cetăţean de onoare al oraşului Negreşti-Oaş.
De la orele 18:00, Patriarhul României va fi primit la catedrala cu hramul Adormirea Maicii Domnului din municipiul Satu-Mare. Cu acest prilej, va avea loc şi festivitatea acordării Preafericitului Părinte Patriarh Daniel a titlului de cetăţean de onoare al municipiului Satu-Mare.

(Biroul de presă al Patriarhiei Române)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patriarhul României, în vizită canonică în Episcopia Maramureşului şi Sătmarului.
 Vizualizări articol: 407 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patriarhul României, în vizită canonică în Episcopia Maramureşului şi Sătmarului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei