Ingrediente:
Mod de preparare:
Se amestecă bine toate ingredientele, încorporând margarina rece tăiată bucăţele. Se dă 10 minute la frigider, timp în care se dă drumul la cuptor, combinând zahărul pentru pudrat (într-un castron) şi se pregăteşte tava pentru copt: o ungi cu ulei şi o pudrezi cu făină.
Se formează suluri de grosimea degetului mic şi se taie din 4 în 4 cm, adunând puţin capetele fiecărui bastonaş; astfel au luat forma de cornuleţ. În cuptorul deja încins, dat din acest moment la moderat, se introduce tava în care se aşază, cu puţină distanţă între ele, cornuleţele, pentru 10 min. Într-un castron mare în care s-a pus zahărul pentru pudrat, se tăvălesc cu grijă, fierbinţi, căci sunt foarte fragede. În loc de nucă tocată se poate întrebuinţa: 1/2 din cantitate nucă de cocos + 1/2 alune tocate. Un gust deosebit va fi dat de migdale răzuite.
(www.restaurantedelux.ro)