Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 iul 2011 - Anul XVI, nr. 171 (4769)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mii de persoane l-au condus pe ultimul drum pe părintele arhimandrit Arsenie Papacioc

Aproximativ 2.500 de persoane au participat la funeraliile părintelui arhimandrit Arsenie Papacioc, care a fost înmormântat, ieri, la Mănăstirea Sfânta Maria, din Techirghiol, unde a slujit în ultimii 35 de ani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ceremonia religioasă a fost oficiată de un sobor de preoţi, în frunte cu Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Teofan, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian, şi Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie.

După încheierea slujbei, cortegiul funerar s-a îndreptat spre zona din cadrul mănăstirii unde a fost amenajat mormântul lui Arsenie Papacioc. Locul de lângă mormânt a fost acoperit cu un covor de flori aduse de cei care au vrut să-şi ia rămas bun de la duhovnic. De asemenea, alte buchete de flori au fost aşezate în groapă înainte de coborârea sicriului.

Printre cei care au vrut să-l conducă pe ultimul drum pe părintele Arsenie Papacioc s-au aflat Gigi Becali, Gelu Voican Voiculescu, Dorel Onaca, prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, directorul Direcţiei Judeţene Sport Constanţa, Elena Frâncu, fostul comandant al IPJ Constanţa, Aurelian Zaheu.

Totodată, au fost prezenţi şi cei care l-au cunoscut pe părinte, ei fiind impresionaţi de bunătatea şi căldura cu care îi întâmpina de fiecare dată atunci când îl vizitau pentru a-i cere un sfat duhovnicesc.

La un moment dat, în timpul slujbei, unei femei i s-a făcut rău. Ea a fost scoasă din mulţime, fiind îngrijită de o măicuţă de la mănăstire. După ce a băut apă, femeia şi-a revenit şi a continuat să urmărească ceremonia.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al părintelui Arsenie Papacioc a fost depus, ieri dimineaţă, pe scena special amenajată în curtea Mănăstirii "Sfânta Maria". În pofida ploii care a început încă de dimineaţă, curtea Mănăstirii "Sfânta Maria" din Techirghiol a fost plină de credincioşi care au venit să îl conducă pe ultimul drum pe părintele Arsenie Papacioc.

Părintele arhimandrit Arsenie Papacioc, duhovnicul Mănăstirii "Sfânta Maria" din Techirghiol, a decedat, marţi, la vârsta de 97 de ani, în lăcaşul de cult în care a slujit timp de 35 de ani.

Arhimandritul Arsenie Papacioc, unul dintre cei mai importanţi duhovnici ai Ortodoxiei, s-a născut în 1914. S-a călugărit de tânăr, la Mănăstirea Sihăstria. A fost egumen la Mănăstirea Slatina, de unde a fost arestat şi dus la Suceava. După ani de detenţie, în 1976 a ajuns la Mănăstirea Sfânta Maria - Techirghiol.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mii de persoane l-au condus pe ultimul drum pe părintele arhimandrit Arsenie Papacioc.
 Vizualizări articol: 587 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mii de persoane l-au condus pe ultimul drum pe părintele arhimandrit Arsenie Papacioc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei