Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 apr 2011 - Anul XVI, nr. 85 (4683)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reţete de post

Paste cu dovlecei

Ingrediente:

250 g paste

3 dovlecei mijlocii

2 cepe

200 g ciuperci

1 căpăţână de usturoi

2 linguri ulei

1 linguriţă de sare

1 linguriţă boia dulce

busuioc pisat

 

Mod de preparare:

Pastele se pun la fiert în apă cu puţin ulei şi un praf de sare. Când sunt gata se strecoară şi se aşează într-un vas. Ciupercile se curăţă, se taie feliuţe şi se pun la fiert, separat de paste. Dovleceii, curăţaţi de coajă se taie rondele subţiri. Cepele se taie solzişori şi se călesc în ulei, împreună cu ciupercile şi dovleceii. Se lasă să se înăbuşe împreună. Separat, se prepară un sos din usturoiul pisat, sare, 1 lingură de ulei, busuioc, boia şi 2-3 linguri de apă. Se amestecă bine. Legumele înăbuşite se toarnă uniform peste paste şi apoi se toarnă sosul de usturoi.

 

Sarmale de post cu nuci

Ingrediente:

20 foi de varză
1 cană orez
2 morcovi
1 ţelină mijlocie
4 cepe
1 foaie dafin
2 linguri nuci pisate
1 cană suc de roşii
1 legătură verdeaţă,
1 crenguţă de cimbru
sare
ulei
piper

 

Mod de preparare:

Foile de varză se opăresc, dacă varza este crudă, şi se lasă la scurs. Morcovii şi ţelina se dau pe răzătoarea mică, ceapa se toacă mărunt şi se pun toate, la călit într-o cratiţă cu ulei, 2-3 minute. Într-un castron se pune orezul, ceapa, morcovii, ţelina, sarea, piperul, verdeaţa tocată, nucile pisate şi se amestecă bine. Cu această compoziţie se umplu foile de varză şi se învelesc cu grijă. Se pun într-o cratiţă, deasupra lor se toarnă apă clocotită, cât să le acopere cu cca. 5 cm. Se pune foaia de dafin şi crenguţa de cimbru. Se dau la cuptor la foc mic, şi după circa 20 minute de fiert se adaugă şi sucul de roşii şi se mai lasă să fiarbă încet. După 15 minute veţi avea cele mai gustoase sărmăluţe.

(Sursa: http://delly.garbo.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţete de post.
 Vizualizări articol: 931 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţete de post0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei