Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 dec 2010 - Anul XV, nr. 285 (4576)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Papa Benedict al XVI-lea, dispus să folosească un papamobil electric

Papa Benedict al XVI-lea este dispus să folosească un papamobil electric, această decizie fiind "un semn al adeziunii sale la cauza ecologistă", a declarat, miercuri, cardinalul Giovanni Lajolo, preşedintele guvernoratului de la Vatican, care administrează acest stat pontifical, relatează AFP.

"Dacă i se va propune un papamobil electric eficient, sigur şi de o mărime rezonabilă, care ar fi motivul pentru care el ar prefera un papamobil pe benzină?", a declarat prelatul italian, cu ocazia prezentării unei cărţi despre cele două echipamente solare instalate la Vatican.

Benedict al XVI-lea, numit uneori "papa cel verde" de către presa italiană, pune în mod constant accentul pe ideea de apărare a creaţiei, "opera lui Dumnezeu", dar şi a oamenilor şi a mediului înconjurător.

Milan Nitzschke, directorului departamentului de comunicare al societăţii SolarWorld - compania care a construit panourile solare instalate în sala Paul al VI-lea de la Vatican, unde papa acordă audienţe -, a confirmat faptul că ideea unui papamobil electric a fost discutată cu reprezentanţii Vaticanului. "Însă serviciile însărcinate cu paza şi protecţia papei sunt puţin cam reticente în privinţa modificării unui echipament pe care ei îl cunosc", a adăugat Milan Nitzschke.

El a pus accentul pe necesitatea de a conta, la nevoie, pe o acceleraţie rapidă, afirmând că un automobil electric "are o acceleraţie superioară faţă de cea a unui automobil pe benzină".

Mauro Villarini, inginer în cadrul departamentului tehnic al Vaticanului, a declarat la rândul său că Vaticanul studiază o serie de sisteme care furnizează energie regenerabilă graţie biomasei, ce ar putea fi instalate la două proprietăţi ale Vaticanului din afara statului papal: la castelul Gandolfo, reşedinţa de vară a papei, şi la Santa Maria di Galera, sediul de unde emite Radio Vatican.

Volumul prezentat miercuri prezintă cele două echipamente solare instalate la ora actuală la Vatican: panourile solare din sala Paul al VI-lea, inaugurate în noiembrie 2008, şi un sistem termic din Centrul industrial, inaugurat în 2009. Potrivit reprezentanţilor Vaticanului, prin utilizarea acestor echipamente se evită eliberarea în atmosferă a cel puţin 300 de tone de dioxid de carbon în fiecare an.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Papa Benedict al XVI-lea, dispus să folosească un papamobil electric.
 Vizualizări articol: 440 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Papa Benedict al XVI-lea, dispus să folosească un papamobil electric0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei