Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 dec 2009 - Anul XIV, nr. 292 (4278)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ambasadorul SUA:

Secretul familiei şi societăţii puternice - te cerţi, dar în final rămâne reconcilierea

Ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, a declarat, joi, la "Micul dejun cu rugăciune", că a observat că românilor le place să se certe, dar a apreciat că la un anumit moment cearta trebuie să se încheie, iar secretul unei societăţi puternice este când în cele din urmă rămân dragostea şi reconcilierea.
Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti a participat, joi, la Palatul Parlamentului, la manifestarea "Mic dejun cu rugăciune".
"Am observat că românilor le place să se certe şi acesta este un lucru bun. Noi ne certăm în familiile americane, mai ales în familiile evreieşti, mai ales în familia mea. Dar, la un anumit moment, cearta trebuie să se încheie şi secretul familiilor puternice, dar şi al unei societăţii puternice este atunci când poţi să te cerţi, dar în cele din urmă să rămână dragostea şi reconcilierea", a precizat Mark Gitenstein, menţionând că oamenii din România se află în mijlocul unui mare conflict de familie.

 

Familia, piatra de temelie a societăţii

Ambasadorul SUA a spus, la începutul discursului său, că a fost invitat la manifestarea "Mic dejun cu rugăciune" pentru a vorbi despre familie şi despre criza familiei, tema centrală a acestei manifestări organizate de Parlamentul României, mai precis de Grupul Ecumenic de Rugăciune din Parlamentul României, condus de deputatul PSD Cristian Dumitrescu.
Mark Gitenstein a arătat că vorbeşte în numele tuturor americanilor din SUA, în calitate de ambasador al SUA, "dar şi în calitate de evreu, un evreu de origine română".
"Bunicul meu a fost din Chişinău şi străbunicul meu din Brăila. Deci am o legătură personală profundă cu această ţară şi vorbesc ca unul care se simte parte a familiei voastre", le-a spus participanţilor la manifestare ambasadorul SUA.
El a apreciat că, în America, familia este privită ca piatra de temelie a societăţii şi a apreciat că fără familii puternice nu pot fi construite societăţi puternice.
"Pentru o democraţie ce se naşte din totalitarism, aici, în România, vă aduc câteva idei de familie din America. În primul rând, Guvernul nu este un substitut pentru familie, guvernul nu ar trebui să submineze familia, poate fi un îndrumător moral, dar nu ar trebui să impună punctul de vedere al majorităţilor asupra minorităţilor", a opinat Mark Gitenstein.
El a apreciat că este rolul special al bisericii, al moscheii şi al sinagogii să îndrume familia asupra acestor valori.
Ambasadorul SUA a mai spus că, atunci când există tensiuni şi conflicte în cadrul familiilor, "primul instinct al membrilor familiei în momente de criză ar trebuie să fie reconcilierea şi dragostea".
"Am observat că românilor le place să se certe şi asta e un lucru bun. Noi ne certăm în familiile americane, mai ales în familiile evreieşti, mai ales în familia mea. Dar, la un anumit moment, cearta trebuie să se încheie. Şi secretul familiilor puternice, dar şi al unei societăţi puternice este atunci când poţi să te cerţi, dar în cele din urmă să rămână dragostea şi reconcilierea. Iar voi în România sunteţi acum în mijlocul unei mari certe, unui mare conflict de familie", a opinat ambasadorul SUA.

 

„E vreme să iubeşti şi vreme să urăşti”

El a apreciat că în curând va veni momentul potrivit pentru pace şi reconciliere. "Şi, în curând, va veni vremea, va veni momentul potrivit, pentru ca voi să vă amintiţi cuvintele Scripturii şi într-unul din pasajele mele favorite se spune că este vreme pentru toate, este o vreme pentru fiecare activitate în ceruri. O vreme să îmbrăţişezi şi o vreme să te înfrânezi, o vreme să sfâşii şi o vreme să vindeci. E vreme să iubeşti şi vreme să urăşti, e vreme pentru război şi vreme pentru pace. Astăzi, în vremuri ale unor familii tulburate, în curând în întreaga Românie, va fi vremea să îmbrăţişezi, să vindeci, să iubeşti şi o vreme pentru pace şi reconciliere. Amin" şi-a încheiat discursul ambasadorul SUA, în aplauzele participanţilor.
Grupul ecumenic de rugăciune din Parlamentul României, condus de deputatul Cristian Dumitrescu, a organizat la Palatul Parlamentului a IV-a ediţie a manifestării "Mic dejun cu rugăciune", având ca temă "criza familiei".
"Tema a fost criza familiei, iar la începutul anului, când ne-am gândit la această temă, nu credeam că o să fie o criză globală", a precizat participanţilor Cristian Dumitrescu.
La "Micul dejun cu rugăciune" au fost prezenţi 210 participanţi din 22 de ţări şi reprezentanţi ai 18 culte, potrivit lui Dumitrescu.
Printre parlamentarii prezenţi, joi dimineaţa, la "Micul dejun cu rugăciune", s-au aflat Adrian Năstase, Teodor Meleşcanu, Ecaterina Andronescu, Gheorghe David.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Secretul familiei şi societăţii puternice - te cerţi, dar în final rămâne reconcilierea.
 Vizualizări articol: 614 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Secretul familiei şi societăţii puternice - te cerţi, dar în final rămâne reconcilierea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei