Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 dec 2009 - Anul XIV, nr. 292 (4278)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preşedintele BESVS: Nu am primit încă buletinele de la toate secţiile, luni trimitem la BEC

Duminică, 13 Decembrie 2009 (18:50:10)

Preşedintele Biroului electoral pentru străinătate, Sorin Vasilescu, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că nu a primit încă de la MAE toate buletinele de vot nule de la secţiile de votare din diaspora, reprezentanţi ai ministerului arătând că nu au ajuns în ţară materiale de la 52 de secţii.

BEC a finalizat, duminică, reexaminarea şi renumărarea voturilor declarate nule în toate circumscripţiile din ţară, Biroul precizând că voturile nule de la secţiile de votare din străinătate vor fi transmise, în cursul zilei de luni, de către Biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate.

"Nu am trimis încă buletinele de vot, deoarece nu le-am primit de la toate secţiile. Ultimul pachet primit a fost ieri (sâmbătă - n.r.), de la Ljubljana", a spus judecătorul Sorin Vasilescu.

El a precizat că în cursul zilelor de duminică şi sâmbătă nu au sosit pachete noi deoarece nu lucrează curierii.

"Înţelegem că în această seară vom mai primi noi pachete şi, în funcţie de ceea ce mai primim, mâine (luni - n.r.) trimitem buletinele la BEC", a spus Sorin Vasilescu.

El a precizat că nu exclude posibilitatea ca Biroul Electoral pentru Secţiile de Votare din Străinătate (BESVS) să nu primească până la termenul stabilit de Curtea Constituţională - luni, ora 15.00 - toate pachetele cu materiale electorale, dar a precizat că modul şi timpul în care aceste colete sunt aduse la Bucureşti nu depinde de BESVS.

Pe de altă parte, reprezentanţi MAE, contactaţi duminică de MEDIAFAX, au spus că într-adevăr nu s-au putut aduce în ţară toate pachetele, urmând să mai sosească materiale de la circa 52 de secţii.

Ei au spus însă că toate pachetele sunt în tranzit spre România. "MAE a informat membrii BESVS în legătură cu modul în care vin coletele, le transmitem direct la Biroul electoral imediat cum ajung. Dar venirea lor depinde de avion şi de curieri", au spus sursele citate.

Reprezentanţii MAE au apreciat, la rândul lor, că este posibil să nu fie adunate toate pachetele până la ora impusă de Curte.

Potrivit acestora, cel puţin dintr-o ţară, respectiv Brazilia, este probabil că materialele de vot nu vor ajunge la timp, fiind însă vorba de doar patru buletine nule.

Pe de altă parte, surse militare au declarat, duminică, pentru MEDIAFAX că a fost organizată o cursă specială care urmează să aducă materialele de vot din teatrele de operaţii în cursul acestei zile.

Conform Legii 370/ 2004 pentru alegerea Preşedintelui României, cu modificările şi completările ulterioare, procesele verbale privind rezultatele votării, buletinele de vot nule, buletinele de vot contestate, întâmpinările, contestaţiile şi materialele la care acestea se referă vor fi predate de către birourile electorale ale secţiilor de votare din străinătate, prin intermediul MAE, Biroului electoral pentru secţiile de votare din străinătate, sau, în cazul în care acesta şi-a încetat activitatea, Tribunalului Bucureşti.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele BESVS: Nu am primit încă buletinele de la toate secţiile, luni trimitem la BEC.
 Vizualizări articol: 815 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Preşedintele BESVS: Nu am primit încă buletinele de la toate secţiile, luni trimitem la BEC1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei