Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 dec 2009 - Anul XIV, nr. 292 (4278)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Recrutări

Moş Crăciun şi-a căutat înlocuitor printre elevii de la „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Obosit de atâta alergare prin lumea întreagă, Moş Crăciun s-a gândit să-şi găsească un înlocuitor printre elevii de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava.
Şi pentru că nu este vorba despre o muncă uşoară, ci de una care cere dedicare şi responsabilitate, viitorul Moş Crăciun trebuia ales cu grijă şi numai după ce trecea cu brio o serie de probe.
Zeci de candidaţi la titlul de Moş Crăciun şi-au dat întâlnire cu Moşul cel adevărat joi seara, pe scena Casei de Cultură Suceava. Candidaţii, elevi de toate vârstele ai Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare”, s-au întâlnit cu Moşul şi spiriduşii lui, dar şi cu Rudolph, cerbul cu nasul roşu care trage sania lui Moş Crăciun de sute de ani.

 

Probe dificile la preselecţia pentru slujba de Moş Crăciun

Într-un decor mirific, cu brazi împodobiţi şi înconjuraţi de cadouri, Moş Crăciun şi spiriduşii săi devotaţi au oferit celor prezenţi la Casa de Cultură un spectacol frumos, în care fiecare spectator, de la cel mai mic şi până la cel mai mare, a trăit câteva ore de poveste.
Vestea că Moşul vrea să se lase de meserie şi-şi caută un înlocuitor mai tânăr a ajuns la urechile elevilor de la „Ştefan cel Mare”, care, deşi ştiau că nu va fi o seară uşoară şi că probele vor fi pe măsura slujbei pe care o râvnesc, s-au pregătit şi au venit la preselecţie.
Au cântat, au dansat, i-au spus poezii Moşului. Moş Crăciun a apreciat talentul lor, însă se pare că acest lucru nu a fost suficient pentru a-l convinge că elevii merită să-i ia locul.
Pe lângă probele de talent la care au fost supuşi, cei care au „luptat” pentru titlul de Moş Crăciun au trebuit să demonstreze că sunt în stare să îmblânzească un ren, să intre fără probleme pe hornul casei şi că au putere să ducă fără probleme sacul plin de cadouri.
Slujba pusă în joc a fost una deosebit de tentantă pentru elevi, iar competiţia a devenit dură. „Dacă mă veţi vota, copiii din întreaga lume îşi vor primi cadourile la timp, deoarece sunt foarte bun la geografie”, a spus unul dintre elevii care dorea să devină Moş Crăciun.
Un alt candidat a încercat să intre şi mai bine în graţiile Moşului şi ale colegilor săi şi le-a promis tuturor că în momentul în care el va deveni Moş Crăciun „şcoala nu o să mai aibă program fix, temele pentru acasă vor fi interzise, notele nu vor mai exista, iar uniforma va deveni ţinută vestimentară ilegală”.
Aplaudat de spectatori, candidatul nu a fost însă pe placul Moşului nici după aceste interviuri de angajare.

 

Politicienii, interesaţi să devină Moş Crăciun

Slujba de Moş Crăciun a prezentat interes şi printre politicieni, iar George Becali, Traian Băsescu şi Corneliu Vadim Tudor sunt figurile politice care au intrat în campanie pentru a obţine acest post. Nici unul dintre ei nu a ieşit însă victorios, iar voturile au fost în favoarea autenticului Moş.
Din spectacol nu au lipsit nici colindele, iar un cor de fete de la Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare”, dirijat de părintele Lucian Tablan Popescu, a adus spectatorilor vestea bună a Naşterii Domnului. La fel au făcut şi elevii din Corul Seminarului Teologic „Mitropolitul Dosoftei” din Suceava, dirijat tot de Lucian Tablan Popescu.
Interviuri peste interviuri şi probe peste probe, toate fără succes, deoarece Moşul nu a angajat pe nimeni. Aşadar, Moş Crăciun a renunţat la ideea de a se lăsa de meserie, cel puţin anul acesta, iar în Ajunul Crăciunului va urca în sania trasă de reni şi va mai face un ocol al pământului pentru a împărţi tuturor daruri.

 

Spectacol caritabil

Un moment aşteptat al serii a fost o tombolă al cărei Mare premiu a fost un aparat foto digital, oferit de sponsorul principal al evenimentului, „TuSiRomania”.
Bucurie, atmosferă de sărbătoare şi bună dispoziţie, aceasta au oferit organizatorii spectacolului celor veniţi la eveniment.
Spectacolul a avut însă şi un scop caritabil, iar banii oferiţi de sponsori şi cei adunaţi din vânzarea biletelor vor fi donaţi elevilor Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” proveniţi din familii cu probleme financiare, precum şi celor cu probleme de sănătate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Moş Crăciun şi-a căutat înlocuitor printre elevii de la „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 2052 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 9 voturi
Moş Crăciun şi-a căutat înlocuitor printre elevii de la „Ştefan cel Mare”4.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei