Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 135 (7136)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Uzina electrică din Siret”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inundările din munţii Bucovinei

„Paguba enormă produsă de inundările care au avut loc în munţii Bucovinei deocamdată nu se poate taxa, pentru că încă nu se poate străbate prin toate aceste locuri nenorocite. După ştirile primite până acuma, se poate constata numai că un număr mare de oameni şi-au pierdut vitele şi pânea de pe câmp şi că în unele locuri miseria a ajuns la culme. Deocamdată se lucrează din răsputeri la reconstruirea podurilor şi drumurilor stricate sau rupte de apă”.

„Revista Politică”, Anul III, nr. 15, August 1888.

 

Păpuşoi afumat...

„În satul Zahareşti, de lângă Suceava, i-a ars unui arândaş jidan, cu numele Abraham Einchenbaum, toate acareturile, precum şi un coşer de păpuşoi care era asigurat. După ce s-a stins focul, jidanul a vândut păpuşoiul cel afumat ţăranilor săraci din sat şi a dat slugilor sale să mănânce mămăligă stricată. Din pricina asta, jandarmii din Stroieşti l-au dat pe mâna judecătoriei, care l-a pedepsit aspru”.

„Deşteptarea”, Anul I, nr. 18-19, 1-15 August 1908.

 

„Uzina electrică din Siret”

Uzina electrică din Siret, timp de 20 de ani, a fost exploatată de câţiva afacerişti care urmăreau numai câştiguri, fără a se gândi s’o mai repare din când în când. La un moment dat uzina a încetat de a mai funcţiona, oraşul rămânând fără lumină. S’a luat iniţiativa de către organizaţia PMR de a face o colectă benevolă în rândurile muncitorilor. Rezultatele colectei au fost frumoase, adunându-se peste 100.000 lei, ceea ce era infinit mai puţin pentru realizarea reparaţiilor necesare. S’a făcut apoi apel la Ministerul de interne care a acordat în acest scop o subvenţie de 500.000 lei. Cu toate acestea uzina nu putea fi reparată dacă muncitorii din Siret n’ar fi apelat, prin tov. deputat al judeţului Rădăuţi, Radovanovici Nicolai, la muncitorii de la uzinele <Malaxa>. Acum oraşul are lumină, are apă, iar repunerea în funcţiune a uzinei a constituit o adevărată sărbătoare”.

„Lupta Poporului”, Cotidian de informaţii şi atitudine democrată, Anul II, nr. 321, Suceava, Miercuri 18 August 1948.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Uzina electrică din Siret”.
 Vizualizări articol: 1633 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Uzina electrică din Siret”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei