Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 160 (6870)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

19 Iulie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Ce rol joacă săteanul ?”

„Ce rol joacă săteanul în comuna sa? Un rol foarte trist, pentru că în loc să se supue străinii voinţei sale, se supune el lor, fie ei cât de puţini la număr în faţa unei majorităţi covârşitoare de Români. Rugăm cu insistenţă ca să nu se supere nime de francheţea cu care spunem acest adevăr sdrobitoriu. Noi suntem de bună samă unii dintre cei dintâi a căror mângâiere sufletească n’ar fi mică dacă am putea constata în privinţa aceasta contrariul; însă ce să facem, înaintea adevărului trebue să ne plecăm capul pentru că altmintrelea ne facem culpabili. Odată pentru totdeauna trebue să rupem cu trecutul, însă mai vârtos încă şi cu presentul şi să începem o viaţă nouă. A trăi din ilusiuni e foarte periculos, cu atât mai periculos pentru că ilusiunile, deşi nu produc halucinaţiunile, ele totuşi îl fac pe om uşor credetoriu şi-l seduc la neactivitate. Aşa se întâmplă şi cu cei mai mulţi membri din intelighenţia noastră”.

„Revista politică”, Anul II, nr. 5, Suceava, Iuli 1887.

 

„Jertfele pe care le impune scoaterea gazetei”

„<Viaţa Nouă> intră cu numărul de astăzi în al patrulea an de viaţă ziaristică. Ea este pusă sub conducerea unui comitet, în frunte cu deputatul Dr. Eusebiu Popovici, şi va apăre şi de-acum înainte odată pe săptămână în numere sporite cu un supliment. Jertfele pe care le impune scoaterea gazetei sunt, în aceste vremi grele, de tot însemnate. Cerem concursul şi sprijinul tuturor bărbaţilor cu carte dela noi din ţară, căci numai în aşa fel vom putea micşora jertfa materială a fiecăruia, sporind tot deodată valoarea şi greutatea organului nostru de publicitate. Ne-a bucurat îndeosebi semnul de încurajare ce ni-a venit din partea preoţimii, care, de când cu trecerea gazetei la Suceava, a participat cu sume considerabile la întreţinerea şi consolidarea gazetei”.

„Viaţa Nouă”, Anul IV, nr. 157, Iulie 1915. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 19 Iulie.
 Vizualizări articol: 1336 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
19 Iulie5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei