Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 160 (6870)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Implicare

Izvoarele de apă minerală din comuna Panaci, salvate şi promovate de elevii din comună

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Clubul Green Impact, reprezentat de 48 elevi de la Şcoala Gimnazială Panaci, a finalizat primul său proiect - ”Izvoarele de apă vie din Panaci”, o iniţiativă de mare amploare desfăşurată în parteneriat cu Fundaţia Noi Orizonturi.

Din grupul Green Impact fac parte elevi din clasele V-VIII, înscrişi benevol, care au ales tema proiectului, gândindu-se că pe suprafaţa comunei sunt multe izvoare preţioase, care sunt abandonate, unele chiar secate, fără a mai fi cunoscute sau utilizate. Scopul proiectului a fost punerea în evidenţă, valorificarea şi protejarea izvoarelor de apă minerală naturală (borcuturi) de pe suprafaţa comunei Panaci, printr-o serie de activităţi. S-a realizat analiza chimică a acestora, izvoarele au fost curăţate, amenajate şi puse în evidenţă prin panouri informative.

A fost amplasată în centrul comunei o hartă informativă cu localizarea şi denumirea izvoarelor, au fost realizare 16 panouri informative amplasate lângă izvoare (cu date despre localizarea şi numele izvorului, caracteristicile apei, măsuri de protecţie); un album cu fotografii în care sunt prezentaţi paşii proiectului, inclusiv izvoarele înainte şi după amenajare; 10 afişe informative despre scopul, activitatea proiectului şi mesaje de protejare a mediului, implicit a izvoarelor; 150 pliante de promovare a proiectului; un logo al proiectului; o expoziţie de fotografie prezentată publicului odată cu sărbătorirea proiectului.

Toate activităţile s-au desfăşurat de către elevi, ajutaţi de părinţi şi sprijiniţi de autoritatea locală.

„Toţi factorii implicaţi şi-au manifestat dorinţa continuării acestui proiect-parteneriat, deoarece sentimentele tuturor au fost legate de frumuseţea lucrului realizat împreună, bucuria schimbării prin efort conjugat, dar mai ales siguranţa comunităţii că se poate baza pe generaţia de mâine. S-au legat prietenii, s-au schimbat idei ce vor putea fi puse în practică în activităţile viitoare. S-a găsit o modalitate de a îmbina utilul cu plăcutul şi de a realiza lucruri frumoase care au produs schimbări mari în timp scurt, aducătoare de binefacere pentru toţi”, au menţionat reprezentanţii şcolii.

Proiectul va continua prin punerea în circuitul turistic a traseului izvoarelor, care va implica elevii în ghidarea turiştilor şi prezentarea ”poveştilor” din comună.

Coordonatorii proiectului au fost prof. Mirela Buzilă Verdeşescu, directoarea şcolii, şi prof. pr. Sandu Buzilă Verdeşescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Izvoarele de apă minerală din comuna Panaci, salvate şi promovate de elevii din comună.
 Vizualizări articol: 1997 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Izvoarele de apă minerală din comuna Panaci, salvate şi promovate de elevii din comună5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei