Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 160 (6870)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Deplorabil

Punctul de Trecere a Frontierei Siret, o cocină cu gropi, mizerie şi ciori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poarta de intrare/ieşire de la Siret a Uniunii Europene, la graniţa dintre România şi Ucraina, este o carte de vizită deplorabilă nu doar pentru judeţ, ci pentru toată ţara. Tranzitat zilnic de mii de oameni, Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret este o adevărată cocină, o ruşine pentru cei care administrează arealul şi care nu ridică un deget pentru a schimba lucrurile.

Aflate teoretic în administrarea Ministerului Finanţelor, clădirea şi terenul unde funcţionează PTF Siret arată nivelul de nepăsare de care se poate da dovadă.

Situaţia din ziua de marţi, 17 iulie 2018, este doar una din peisajul cotidian. Şi cu o zi sau o lună mai devreme, nimic nu era schimbat. Un semn că acolo lucrurile sunt lăsate de izbelişte de o bună perioadă de timp.

 

Pentru a „admira” priveliştea din PTF Siret este timp berechet: circa 4-5 ore de aşteptare

De exemplu, pe sensul de ieşire din România spre Ucraina gropile din carosabil sunt greu de digerat nu doar de şoferi, ci şi de maşini, care „gem” la fiecare „săritură”. Coşurile de gunoi sunt puţine şi antice, iar rugina se vede cu ochiul liber.

Oricum, chiar dacă ar fi mai numeroase, nu ştiu dacă ar ajuta cu ceva, şi asta pentru că nimeni nu s-a străduit să ridice gunoiul, care după ce a „refulat” din coşuri s-a împrăştiat pe tot spaţiul verde şi nu numai. De igienizarea spaţiilor verzi ar fi impropriu de vorbit, şi asta pentru că iarba creşte în voie. Doar nişte vaci sau nişte oi lipsesc pentru a întregi imaginea unui peisaj arhaic.

Nici sensul de intrare în România nu se prezintă cu mult mai bine. Şi aici gropile din asfalt sunt prezente, iar în apa rezultată din ploile recente se oglindeşte cerul. Coşurile de gunoi, provenite probabil de la ajutoare, sunt prinse artizanal cu sârmă de gardul împrejmuitor, dar nu fac faţă cerinţelor şi dau pe afară. Şi ca imaginea să fie una completă pentru o groapă de gunoi, ciorile care stau în pomii din zonă iau cu asalt coşurile arhipline, fireşte, într-un cor de croncănituri.

Iar pentru a admira aceste „realizări” ale celor care administrează PTF Siret este timp berechet. Aşteptarea în PTF Siret, în special pe sensul de intrare în ţară, este de aproximativ 4-5 ore, cu tot ceea ce înseamnă şi controlul din partea ucraineană, iar în tot acest timp maşinile care circulă bară la bară se mişcă în ritm de melc.

 

Prefectul de Suceava vrea ca o parte din atribuţiile DGRFP Iaşi să fie preluate de alte instituţii

Dacă reprezentanţii Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice (DGRFP) Iaşi, cei care au în administrare PTF Siret, au solicitat o adresă scrisă şi au promis că vor remite un răspuns zilele următoare vizavi de situaţia jenantă de la intrarea în România dinspre Ucraina, prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a precizat că este la curent cu toate problemele.

„Am vorbit cu domnul director al Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Iaşi şi l-am rugat să rezolve cât mai urgent ceea ce se poate rezolva la Siret. Am înţeles că timpii de aşteptare nu pot fi scurtaţi pentru că trebuie respectate nişte proceduri, dar modul în care arată Punctul de Trecere a Frontierei Siret nu îl pot accepta. Într-o primă fază îmi doresc să preluăm drumurile de acolo şi să le trecem la Ministerul Transporturilor pentru a putea efectuate lucrări de întreţinere prin intermediul Secţiei de Drumuri Naţionale Suceava. Trebuie văzut şi care este situaţia contractului de curăţenie, pentru că nu e normal ce se petrece la Siret”, a arătat Mirela Adomnicăi.

Potrivit prefectului de Suceava, pentru reabilitarea PTF Siret există un proiect, despre care speră să fie semnat până la finalul acestui an, iar mai apoi să poată începe lucrările într-un timp cât mai scurt.

 

PTF Siret a fost tranzitat în acest an de peste 1.000.000 de persoane

Imaginea pe care o prezentăm celor care vizitează România este cu atât mai importantă şi datorită faptului că prin PTF Siret trece anual un număr important de persoane. În cele 17 zile din luna iulie au tranzitat PTF Siret aproape 159.000 de persoane şi 44.200 de autovehicule.

De la începutul anului, traficul a depăşit cifra de 1.000.000 de persoane şi a ajuns la aproape 390.000 de autovehicule.

„În această perioadă fluxul de persoane este mai ridicat şi ca urmare a persoanelor din fostele state ale URSS care merg pe litoralul Mării Negre şi tranzitează România. Şi acest lucru face ca timpii de aşteptare în frontieră să crească”, a arătat comisarul-şef Ilie Poroch Seriţan, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Punctul de Trecere a Frontierei Siret, o cocină cu gropi, mizerie şi ciori.
 Vizualizări articol: 4026 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Punctul de Trecere a Frontierei Siret, o cocină cu gropi, mizerie şi ciori5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei