„E drept că natura a înzestrat ţara noastră cu toate condiţiunile unei salubrităţi bune. Bielşugul, în oricare privinţă, aerul Carpaţilor şi viaţa morală au susţinut sănătatea în popor. Nu este deci mirare că numărul Românilor, dela ocupaţiunea Bucovinei cam până la 1850, s’a întreit. Dela 1850 înainte vedem însă că desvoltarea şi înmulţirea poporului nostru românesc stagnează. Înmulţindu-se în Bucovina elementele străine imigrate, bielşugul s’a trecut şi, în locul acestuia, a sosit grija de toate dilele”.
„Revista Politică”, Anul II, nr. 16, Suceava, 31 Decemvre 1887.
“Apel pentru ajutorarea deţinuţilor”
„Ministerul Justiţiei ne trimite spre publicare următoarele: 'În pragul unui nou An, avem dorinţa de a îmbunătăţi pe orice căi situaţia deţinuţilor. Izolaţi vremelnic de societate, avem datoria de a lupta pentru moralizarea şi reclasarea lor. Acest lucru nu-l putem îndeplini însă numai cu modestele noastre mijloace. Dacă parte din ei pot avea mulţumirea unui ajutor datorită situaţiunii lor materiale sau a familiei, cei mai mulţi sunt chinuiţi de lipsurile lor. Pentru aceştia, facem un călduros apel la toţi oamenii rugându-i să contribuie în limitele posibilităţii cu obolul lor, în bani, lingerie, pânză, postav, încălţăminte, săpun, medicamente şi alimente'”.
„Glasul Bucovinei”, Anul XIX, Nr. 4974, 30 Decemvrie 1936.
„Bază de preluare a animalelor”
„Crescătorii de animale din comuna Vama au întîmpinat cu satisfacţie măsura întreprinsă de Industria Cărnii Suceava de a înfiinţa în localitatea lor o bază de preluare a animalelor contractate pentru a fi valorificate. Primirea la zi a cantităţilor de tărîţe şi porumb cuvenite pentru animalele contractate reprezintă un imbold pentru cetăţenii comunei de a contribui tot mai mult la formarea fondului de stat la produsele carne şi lapte”.
„Zori Noi”, Anul XXVI, nr. 7454, Suceava, Decembrie 1971.