Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 oct 2008 - Anul XIII, nr. 253 (3934)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Ioan Catalin NECHIFOR

Ioan Catalin NECHIFOR


PSD

Bătălia pentru România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Începută în 2004, campania electorală nu a luat pauză nici măcar o singură zi, de parcă România ar fi o ţară bananieră, în care oamenii politici încearcă să vândă băştinaşilor sticlă colorată ordinară, pe post de diamante preţioase. Mărgelele oferite cu largheţe de mai toate partidele politice ar avea rolul de a lua ochii electoratului, exemplele fiind multiple, de la să trăiţi bine, la cota unică, sau cei cinşpe mii de specialişti şi, mai recent, la miile de kilometri de autostradă, sau la salariile grase în euroi.

Ceea ce nu înţeleg politicienii (nu chiar toţi) este faptul ca românul nu mai poate fi păcălit cu una, cu două, sau cu vreo găleată de plastic. Votul uninominal, atât de nedorit printre anumiţi politicieni, deschide o nouă cale, o nouă abordare a relaţiei parlamentar cetăţean. Mulţi dintre acei cocoţaţi prin scaune înalte au acum o mare dificultate în a convinge pe tot românul şi a-i explica ce-a făcut şi, dacă n-a făcut, atunci de ce n-a făcut.

Tocmai din această cauză unii încearcă acum să lanseze teme false, deschizându-se o aprigă bătălie în a arăta cu degetul înspre cârdăşia guvernării. O guvernare de dreapta instalată cu chin de către Traian Băsescu, cel care şi-a numit apropiaţii din Primăria Bucureşti în posturi ministeriale (vezi cazul Dobre de la transporturi şi Sulfina Barbu de la mediu). Tot Traian a fost cel care l-a instalat, ţinându-l de după umeri, pe Tăriceanu la Palatul Victoria, evident după bocetul de adio la adresa lui Theodor Stolojan. Să vii acum să spui că Guvernul României este un guvern PNL-PSD, este o ipocrizie cât roata carului, însă nimic nu mă mai poate surprinde la aceşti foşti cederişti, pedişti, peledişti şi mai nou pedelişti.

Sigur că nu sunt toţi vinovaţi, sigur că sunt oameni adevăraţi şi în acest partid condus prin intermediul domnului Boc de către Traian Băsescu, însă pe aceşti oameni nu i-a întrebat nimeni dacă sunt de acord să treacă din stânga în dreapta sau dacă gândesc altfel. Mirajul puterii este unul aproape suprem, de multe ori eşti orbit de luminiţa de la capătul tunelului lui Ciorbea, dat afară de acelaşi Băsescu, însă în ceea ce mă priveşte aştept relaxat finalul campaniei, atunci când vor sosi zorii de zi ai noii Românii - România noastră. Să aveţi campanie plăcută!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătălia pentru România.
 Vizualizări articol: 741 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bătălia pentru România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Mihai ŞTEFANOAIA
Mihai ŞTEFANOAIA
Ioan Cătălin NECHIFOR
Ioan Cătălin NECHIFOR
Romică ANDREICA
Romică ANDREICA
Aurel BURCIU
Aurel BURCIU
Cezar IOJA
Cezar IOJA
Dragoş Mircea DANUBIANU
Dragoş Mircea DANUBIANU

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei