Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 90 (7091)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Dumitru Mihalescul: „Suferinţa persoanelor vulnerabile nu contează pentru guvern!”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul afirmă, într-o declaraţie politică, că în România trăiesc mii de persoane care s-au născut diferit de noi, cei mulţi, și care suferă de anumite deficienţe, fie că sunt copii, adulţi sau bătrâni. "Din păcate, deși statul risipește anual miliarde de lei pe tot felul de cheltuieli inutile, suferinţa persoanelor vulnerabile nu mișcă cu nimic interesul Guvernului. În România un om cu nevoi speciale este privat cu totul de accesul la educaţie, de integrarea în societate, de găsirea unei ocupaţii care să corespundă aptitudinilor sale, și se poate spune că statul este principalul vinovat pentru lipsa unor politici minimale în asigurarea unor servicii sociale speciale adaptate persoanelor aflate în suferinţă", a precizat Mihalescul. Parlamentarul sucevean îi întreabă pe colegii săi din majoritatea PSD-ALDE dacă știu câţi dintre copiii care au probleme de sănătate, care au un handicap dobândit la naștere, au șansa să meargă la o școală adaptată nevoilor lor, și câţi dintre copiii cu handicap beneficiază de îngrijire specială din partea autorităţilor. În același timp îi mai întreabă dacă știu pentru câte familii îngrijirea unui copil cu nevoi speciale este un adevărat calvar, nu numai din cauza bolii, ci, mai ales, din cauza luptei cu instituţiile statului, și că aproape toţi părinţii suportă din buzunarele lor tratamentele și medicamentele, precum și consultaţiile specializate.

 

Mihalescul: "Bătaia de joc la care sunt supuse persoanele cu handicap s-a agravat și mai tare în ultimii doi ani"

Dumitru Mihalescul a precizat: „Ori nu știţi, ori nu vă pasă! Aţi dat dovadă că nu vă pasă chiar în acest an, atunci când aţi votat prin Legea bugetului de stat ca Guvernul să nu mai susţină cheltuielile pentru copiii și persoanele cu handicap, precum și indemnizaţiile însoţitorilor cu handicap. Aţi băgat capul în pământ atunci când asociaţiile persoanelor cu handicap v-au atras atenţia că așa veţi distruge familiile aparţinătorilor și că este un act criminal pentru cei aflaţi în suferinţă”. Deputatul liberal mai afirmă că bătaia de joc la care sunt supuse persoanele cu handicap în România s-a agravat și mai tare în ultimii doi ani, de când PSD-ALDE exclamă în mod fals că au ”scos ţara din noroaie”. În continuare, persoanele aflate în suferinţă au parte de umilinţa birocraţiei din instituţiile românești, fiind obligate să demonstreze periodic că nu au scăpat de handicapul permanent pentru a putea beneficia de unele scheme de sprijin ale statului. La fel, copiii cu handicap locomotor sau psihic nu au nici un loc unde să poată să înveţe și să comunice cu alţi copii de vârsta lor, iar mii de copii care cresc singuri sau cu rude, pentru că părinţii lor sunt plecaţi la muncă în străinătate, ori nu ajung la școală ori, dacă suferă de vreo boală, nu ajung niciodată la un medic specialist. "O ţară puternică, dezvoltată, se măsoară prin capacitatea ei de a avea grijă în mod real de persoanele vulnerabile, de copiii aflaţi în dificultate, de vârstnicii neajutoraţi. O ţară puternică se vede și prin infrastructura de servicii sociale pe care o pune la dispoziţia persoanelor care au nevoie de ajutor. Ori, dacă judecăm România după aceste criterii, este cert că ţara noastră nu are grijă de cei mai vulnerabili cetăţeni. Sper din tot sufletul ca majoritatea parlamentară să aibă mustrări de conștiinţă pentru că nu a făcut nimic pentru aceste persoane și va susţine pachetul legislativ pe care intenţionez să-l depun la Parlament, în cel mai scurt timp”, a încheiat Dumitru Mihalescul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dumitru Mihalescul: „Suferinţa persoanelor vulnerabile nu contează pentru guvern!”.
 Vizualizări articol: 869 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dumitru Mihalescul: „Suferinţa persoanelor vulnerabile nu contează pentru guvern!”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei