Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 90 (7091)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


La ciupeală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Într-adevăr, când un meci are această caracteristică, 0 (zero) șuturi pe poartă, îl poți trece la antijoc fără să te mai uiți la alți parametri. Manchester United n-a avut niciun șut pe poartă în meciul de acasă cu Barcelona, din Liga Campionilor, și a cam fost făcută praf (aseară a fost returul, oare câte șuturi o fi cadrat?). Așadar, în derby-ul campionatului, locul 1 cu locul 2, CFR versus FCSB, nu s-a șutat pe poartă! Să spunem totuși că scorul a fost 0-0, adică nici de autogoluri n-am avut parte. E drept, clujenii au lovit de două ori barele, dar în fotbal acestea sunt considerate ale portarilor, există și o expresie consacrată în sensul ăsta, nu e ca la tenis unde tușele sunt ale celui care le nimerește. La modul ironic, aș mai remarca o fază din repriza a doua, când băieții lui Dan Petrescu începuseră să atace, probabil din plictiseală: la o centrare de pe stânga, Manea vine lansat și, în loc de o lovitură cu capul, încearcă să preia pe piept, spre disperarea staff-ului de pe margine, iar mingea sare în brațele lui Bălgrădean. Oare, cu îngăduință, această fază n-ar putea fi considerată șut pe poartă? Dacă lui Bălgrădean îi intra soarele în ochi și scăpa mingea, ieșea gol, deci...

Pe altă parte, n-am înțeles de ce atâtea lamentări la adresa lui Petrescu. N-a inventat el jocul la 0-0 sau la 1-0. Pe vremuri, era unul la Inter Milano, Helenio Herrera îi zicea, care a inventat așa-numitul ”catenaccio”. Și de-atunci au urmat o puzderie de antrenori care joacă la greșeala adversarului, la noi sau aiurea. Haideți să ne amintim numai de Halagian, după cum în zilele noastre există un Mourinho sau un Simeone, chiar dacă puțin mai sofisticați decât Bursucul. Mai degrabă Teja ar trebui blamat, pentru că echipei sale îi trebuia victoria, iar jucători de atac avea pe alese. Bursucul și-a văzut interesul, deși e conștient că putea mai mult, iar această ciupeală s-ar putea întoarce împotriva sa la orice rezultat ieșit din grafic. Deși era loc, nici la Craiova n-a forțat victoria, nici acum, cu FCSB. Și poate chiar ar fi mai bine să se încurce pe undeva, așa ar trebui să câștige titlul în meci direct, în ultima etapă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La ciupeală.
 Vizualizări articol: 1202 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
La ciupeală5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei