Monitorul de Suceava Opinie

Ioan Balan: „Dragnea şi gaşca lui încearcă să sifoneze rezerva de aur a României, pentru a petici găurile imense din bugetul de stat”

Sandrinio NEAGU

Rezerva de aur a României este ultima bombă pe care vor să o detoneze Liviu Dragnea şi cei din jurul lui. Opinia a fost exprimată de deputatul PNL de Suceava Ioan Balan, care spune că argumentele aduse pentru repatrierea aurului nu sunt decât intoxicări ordinare.

Motivul real pentru care se încearcă aducerea aurului în ţară este cu totul altul decât cel vehiculat de actuala coaliţie de guvernare.

„Argumentele cu care au început să intoxice populația în fiecare zi sunt care mai de care mai trăsnite. Ba că în Anglia ne costă depozitarea, de parcă în România ar fi pe gratis, ba că la Londra nu e în siguranță, de parcă în mâinile lui Dragnea și ale lui Vâlcov, expertul în lingouri, ar fi în siguranță”, a arătat Ioan Balan.

Deputatul sucevean spune că problemele pe care le-a creat actualul Guvern sunt mult mai grave şi, prin diferite subterfugii, se încearcă acoperirea unor găuri din buget.

„Guvernul a rămas fără bani. Nu o spun eu, o spun chiar cifrele publicate de Ministerul Finanțelor publice, care reflectă situația îngrijorătoare în care se află bugetul: bugetul de pensii are deficit de 1,27 miliarde de lei, nu excedent, cum se lăuda Teodorovici, iar bugetul general consolidat are grave probleme de finanțare. Degeaba încearcă Dragnea, Vâlcov și Teodorovici să fure banii din Pilonul 2 de pensii și să sifoneze rezerva de aur a României, pentru a petici găurile imense din bugetul de stat, pe care ei l-au dus în această situație. Ar fi bine să se uite la greșelile făcute de alte state precum Ungaria și Polonia, care în urmă cu zece ani au luat asemenea decizii dezastruoase, iar acum se chinuie să repare ce s-a stricat atunci. Chiar și cu jefuirea Pilonului 2 de pensii și a aurului, problemele nu s-ar rezolva decât temporar, până poate la sfârșitul acestui an”, este de părere Ioan Balan.

 

Ioan Balan le cere guvernanţilor să acceseze cele peste 30 de miliarde de euro de la UE

În opinia deputatului sucevean, PSD şi ALDE ar putea accesa cele peste 30 de miliarde de euro din fondurile europene, iar în felul acesta s-ar echilibra bugetul în mod spectaculos.

„Din aceste zeci de miliarde de euro s-ar putea construi mii de km de autostrăzi, zeci de spitale și sute școli, iar prin taxe și impozite bugetul ar câștiga zeci de miliarde de lei. Nu ar mai fi nevoie ca Dragnea și ai lui să desființeze sistemul de pensii și nici să atenteze la tezaurul României. Banii de la Uniunea Europeană ar fi de 3-4 ori mai mulți chiar decât au nevoie ca să guverneze bine. Din păcate pentru țară și cetățeni, fostul prim-ministru Mihai Tudose ne-a spus că banii gratuiți de la Uniunea Europeană nu vor fi aduși niciodată în România de un Guvern PSD, pentru că din acei bani nu se poate fura și nu se poate da șpagă. Așadar, orice român poate să înțeleagă foarte simplu de ce PSD ne-a adus pe marginea prăpastiei și de ce în România banii nu ajung niciodată în ceea ce oamenii au cea mai mare nevoie: spitale moderne, școli și grădinițe noi, drumuri noi”, a concluzionat Ioan Balan.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 14 Martie 2019.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.