Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 feb 2017 - Anul XXII, nr. 33 (6449)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îndemn

Apel la unitate naţională adresat românilor de către Marian Munteanu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Partidului Alianţa Noastră România (ANR), Marian Munteanu, consideră că actuala criză politică şi de autoritate instituţional-statală a fost generată de eşecul politic şi „abuzul continuu de putere” din ultimii 27 de ani, el adresându-le românilor un apel la unitate naţională. Marian Munteanu a declarat că pentru ANR, adversarul politic este „cartelul PSD-ALDE”, iar formaţiunea pe care o conduce se opune categoric atât ideologiei stângiste, cât şi practicilor politice ale acestei coaliţii. „Cartelul PNL-USL este, la rândul său, exponentul unei direcţii politice cu care nu suntem de acord, o direcţie care desconsideră grav drepturile patrimoniale şi identitare ale românilor în propria lor ţară. Iar personal, regret că PNL s-a prăbuşit sub influenţa nocivă a unei camarile neo-marxiste, antinaţionale”, a spus Marian Munteanu.

El a adăugat că în urma unei analize a comportamentului celor două tabere din Parlamentul actual se poate observa că la alegerile din 22 decembrie 2016 a avut câştig de cauză „propaganda agresivă, falsificatoare şi manipulatorie”. Munteanu consideră că alegătorii au fost, încă o dată, înşelaţi, fie de mesajul pretins a fi „patriotic” al celor de la PSD, fie de pretenţiile arogante de „puritate” şi „performanţă” ale actualei echipe PNL-USL. „Nu pot să nu evoc, în acest context, previziunea, din păcate confirmată, a regretatului Corneliu Coposu cu privire la dominaţia reţelei FSN atât la stânga cât şi la dreapta eşichierului nostru politic”, a declarat Marian Munteanu, care a adăugat că partidul pe care îl conduce respectă votul alegătorilor, având în vedere că România trebuie să funcţioneze cu instrumente instituţionale, democratice, parlamentare.

Marian Munteanu a făcut referire şi la preşedintele României, Klaus Iohannis, remarcând că acesta a ţinut să se implice în bătălia politică. „I-a încurajat, inclusiv în stradă, pe demonstranţii nemulţumiţi de politica noii majorităţi guvernamentale şi apoi s-a adresat Parlamentului, criticând aspru PSD-ul. Incontestabil, prestaţia liderilor PSD-ALDE a fost lamentabilă, cu incoerenţe şi inconsecvenţe nedemne de o coaliţie aflată la guvernare. O parte a societăţii a reacţionat pentru sancţionarea abaterilor acestora şi preşedintele era îndreptăţit să salute participarea cetăţenilor de bună credinţă la demonstraţiile din aceste zile. Din păcate, din cele spuse, dar mai ales din cele nespuse, de domnia sa au rezultat şi aspecte mai puţin lăudabile, cum ar fi poziţionarea selectivă, aproape partizană, în sprijinul tacit acordat cartelului PNL-USR”, a afirmat liderul Alianţei Noastre România. El a arătat că dacă de la liderii celor două „carteluri politice” din Parlament nu mai are nici o speranţă, din partea instituţiei prezidenţiale are cu totul alte aşteptări, însă nu poate decât să constate, cu amărăciune, că abordarea lui Klaus Iohannis a fost una cât se poare de greşită, dar şi că a fost greşit sfătuit.

 

Marian Munteanu: România are nevoie mai mult decât oricând de o alternativă la actuala clasă politică

Marian Munteanu a subliniat că situaţia creată în ultima lună îi întăreşte convingerea că societatea românească are nevoie mai mult decât oricând de o alternativă la actuala clasă politică. „Nu credem în calea pe care merg partidele din actualul Parlament, şi este doar o chestiune de timp până când compatrioţii noştri se vor lămuri că acestea nu fac altceva decât să continue politicile greşite şi nocive ale ultimelor decenii”, a spus Munteanu. El a arătat că Alianţa Noastră România este un partid aflat în plin proces de construcţie, organizare şi dezvoltare, linia acestei formaţiuni fiind cea a patriotismului competent, a apărării drepturilor românilor asupra resurselor acestei ţări, a susţinerii dedicate a capitalului şi muncii româneşti, a valorilor noastre identitare, naţionale şi creştine, a edificării unui stat de drept, democratic şi corect administrat.

„Apelul meu către oamenii activi, cinstiţi şi patrioţi ai societăţii noastre, din toate generaţiile şi din toate domeniile de activitate, este să se implice efectiv, fie în această construcţie politică, fie în orice alt demers fratern, patriotic, subordonat dezideratului major de susţinere a unităţii naţionale, a intereselor legitime ale cetăţenilor României şi ale românilor de pretutindeni”, a încheiat Marian Munteanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Apel la unitate naţională adresat românilor de către Marian Munteanu.
 Vizualizări articol: 1704 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Apel la unitate naţională adresat românilor de către Marian Munteanu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei