Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 apr 2016 - Anul XXI, nr. 91 (6204)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acuzaţii

Afaceri murdare cu milioane de euro, între Primăria Rădăuţi şi SC Servicii Comunale SA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cătălin Miron, preşedintele PNL Rădăuţi şi candidatul la funcţia de primar în acest oraş, a adus acuzaţii grave „grupului social-democrat care generează cel mai mare jaf din istoria oraşului”. Potrivit acestuia, bugetul local al municipiului Rădăuţi a fost prejudiciat în ultimele luni cu peste 4 milioane de euro, bani cu care s-ar fi putut realiza o sumedenie de investiţii pentru comunitate.

„Ceea ce începe să miroase urât de tot este redevența de 3,5 milioane de euro stabilită de Curtea de Conturi şi neplătită de SC Servicii Comunale SA. Primăria Rădăuţi vrea să păstreze aparenţa de legalitate şi emite factura de plată către SC Servicii Comunale SA, dar spre <dezamăgirea> viceprimarului Loghin această factură nu doar că nu este plătită, ci nici măcar nu a ajuns la SC Servicii Comunale SA”, a spus Cătălin Miron.

Preşedintele liberalilor rădăuţeni s-a arătat siderat de faptul că viceprimarul cu atribuţii de primar, Bogdan Loghin, dă cu piciorul unei sume atât de mari, de 3,5 milioane de euro. În opinia lui Cătălin Miron, ceea ce se întâmplă acum este un „jaf organizat, o ruşine pentru modul cum se gestionează banul public”.

„L-am considerat pe domnul viceprimar Loghin de bună-credință, dar nepriceput. Nepriceperea lui era justificată oricum de faptul că a ajuns într-o funcție total întâmplător, funcţie pentru care nu avea nici un fel de expertiză care să-l recomande. De lipsa experienței sale, de lipsa expertizei sale, au profitat la maximum cei puși pe căpătuială imediată din bani publici. Ca şi în afaceri, şi în administraţie nimeni nu ratează dacă poate să profite de tine, de naivitatea sau de nepriceperea ta. Conducerea SC Servicii Comunale SA a profitat din plin de lipsa de experiență a viceprimarului Loghin şi astăzi nimic din ceea ce se întâmplă la Primăria Rădăuţi nu trece de filtrul selectiv. Este de înţeles acest lucru, pentru că înscăunarea sa la Primăria Rădăuţi s-a produs în laboratoare de la SC Servicii Comunale SA şi nu ca urmare a vreunui merit personal. Aşa că, astăzi, viceprimarul Loghin își răsplătește aproape în fiecare zi mentorul. Bineînțeles, cu bani publici”, a precizat Cătălin Miron.

 

Subvenţia pentru căldură, un alt tun marca PSD Rădăuţi

Preşedintele PNL Rădăuţi spune că jaful din banul public nu se reduce doar la neplata redevenţei datorate de SC Servicii Comunale SA. Pe lângă faptul că nu a plătit cei 3,5 milioane de euro, Cătălin Miron a menţionat că SC Servicii Comunale SA a mai încasat aproximativ 800.000 de euro drept subvenție pentru căldura „furnizată chiar în exces  rădăuțenilor”.

„Această sumă de circa 800.000 de euro este un nou record de subvenție pentru municipiul Rădăuţi. Noi, rădăuțenii, trebuie să înțelegem că şi conducerile de la SC Servicii Comunale SA şi Primăria Rădăuţi fac parte din marea familie a PSD-ului. Sunt sigur că Primăria Rădăuţi va chema în judecată SC Servicii Comunale SA pentru acea <minusculă> redevență de 3,5 milioane de euro doar de ochii lumii, iar în paralel va achita la timp şi întocmai toate facturile extrem de <pufoase> ale SC Servicii Comunale SA. Este păcat că banii noştri au ajuns să fie folosiţi pentru a subvenţiona o  afacere de partid, a PSD Rădăuţi. Cu 3,5 milioane de euro, bani din redevență, şi cu cei 4 milioane de euro alocați pentru investiţii anul acesta se puteau asfalta peste 50% din străzile din oraş. O să avem, în schimb, zece bănci în parcuri şi foarte multe plombe, specialitatea SC Servicii Comunale SA”, a concluzionat Cătălin Miron.

 

„Calculul la factura pentru căldura furnizată pentru spațiile comune se face total arbitrar”

Şeful PNL Rădăuţi a dorit să aducă în atenţie o altă „furăciune marca Servicii Comunale cu implicare PSD”. Este vorba de costurile pentru căldura din spaţiile comune de la blocurile de locuinţe.

„Orice rădăuțean care stă la bloc mai plătește o factură pentru căldura furnizată pentru spațiile comune. Calculul pentru această căldură se face total arbitrar, iar ca urmare a acestei anomalii sunt rădăuțeni care plătesc 70 de lei, în timp ce alţii plătesc doar 15 lei pentru suprafețe locative identice.

Conducerea SC Servicii Comunale SA a descoperit o nouă formulă matematică pentru calculul căldurii, respectiv prin introducerea unei <constante variabile> stabilită după criterii bine definite de tupeu, dispreț şi  hoție”, a declarat Cătălin Miron.

În opinia acestuia, toate aceste nereguli grave care se răsfrâng asupra buzunarului rădăuţenilor au un actor comun, numit PSD, iar dacă lucrurile vor continua în acest fel oamenii din oraş vor avea de suferit şi mai mult în viitor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Afaceri murdare cu milioane de euro, între Primăria Rădăuţi şi SC Servicii Comunale SA.
 Vizualizări articol: 3198 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Afaceri murdare cu milioane de euro, între Primăria Rădăuţi şi SC Servicii Comunale SA3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crema de lămâie la pahar (de post) Dintre toate preparatele de post, cele mai dificil de făcut par deserturile. Cu un pic de imaginație însă, putem realiza deserturi de post care să fie deopotrivă delicioase, aspectuoase și deloc costisitoare. Un astfel de exemplu este crema de... Citeşte