Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 apr 2016 - Anul XXI, nr. 82 (6195)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Marian Andronache: „Suceava va fi un pol ştiinţific de referinţă la nivel naţional”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidatul Partidului Mişcarea Populară pentru Primăria Suceava, Marian Andronache, a anunţat ieri că una dintre priorităţile sale în calitate de primar va fi dezvoltarea învăţământului sucevean. Marian Andronache consideră că una dintre modalităţile prin care Suceava poate cu adevărat „să se mişte spre bine” este punerea în valoare a oraşului ca un pol ştiinţific naţional de referinţă. „În viziunea mea, acest lucru poate fi realizat doar prin creşterea interesului administraţiei locale faţă de învăţământul sucevean preuniversitar şi universitar şi, mai mult decât atât, prin creşterea investiţiilor şi resurselor direcţionate către acest sector, atât din punct de vedere cantitativ, cât şi calitativ”, a spus Andronache. El a adăugat că elevii, studenţii, precum şi cadrele didactice şi conducerea unităţilor de învăţământ au nevoie de sprijin pentru a putea obţine performanţe şi mai mari decât până acum.

„Proiectul pe care îl am în plan în acest sens are în vedere participarea mai intensă a administraţiei locale în procesul de perfecţionare profesională a viitorilor specialişti ai Sucevei. De asemenea, trebuie să facem toate eforturile posibile pentru a motiva elevii şi studenţii suceveni să profeseze în Suceava după absolvirea studiilor”, a declarat candidatul PMP pentru funcţia de primar al Sucevei.

Marian Andronache a ţinut să precizeze că prima măsură pe care şi-a propus să o întreprindă în acest sens o reprezintă încheierea şi dezvoltarea unui parteneriat constant şi stabil între administraţia locală şi Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava. Andronache a arătat că după ce va câştiga funcţia de primar al Sucevei, primăria va sprijini organizarea şi desfăşurarea manifestărilor ştiinţifice locale, naţionale sau internaţionale întreprinse de cadrele didactice universitare sau de studenţi, prin sponsorizări, dar şi punerea la dispoziţia oaspeţilor ce vor veni la Suceava a unor locuri de cazare suplimentare, organizarea de excursii, asigurarea de mijloace de transport, precum şi alte elemente de infrastructură utile pentru înlesnirea bunei desfăşurări a acestor evenimente ştiinţifice. „Este păcat ca Suceava să nu valorifice resursa umană extraordinară de care dispune, avem cadre didactice care îşi practică meseria cu dăruire şi profesionalism, care îşi doresc şi au capacitatea de a realiza proiecte deosebite. Trebuie doar ajutate!”, a spus Marian Andronache. El a subliniat că Suceava va fi un pol ştiinţific de referinţă la nivel naţional, aceasta fiind fără doar şi poate cheia evoluţiei municipiului, acest lucru putând fi posibil doar printr-o strânsă colaborare între primărie şi Universitatea „Ştefan cel Mare”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marian Andronache: „Suceava va fi un pol ştiinţific de referinţă la nivel naţional”.
 Vizualizări articol: 1327 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Marian Andronache: „Suceava va fi un pol ştiinţific de referinţă la nivel naţional”2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Glazura rapidă de cappuccino Este ideală dacă sunteți foarte grăbiți, dar vreți să transformați un blat din comerț sau niște brioșe banale și nu prea aspectuoase în ceva fin și gustos, despre care oaspeții ar putea jura că este făcut în casă…Avem nevoie de:2... Citeşte