Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 iul 2015 - Anul XX, nr. 171 (5983)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La alegerile locale din 2016

Gheorghe Flutur va deschide lista de candidaţi ai PNL pentru Consiliul Judeţean Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, va deschide lista de candidaţi a liberalilor la alegerile de anul viitor pentru Consiliul Judeţean Suceava. Decizia a fost luată în şedinţa de sâmbăta trecută a Colegiului Director Judeţean al PNL Suceava cu unanimitate de voturi din partea membrilor acestui for de conducere. Din Colegiul Director Judeţean fac parte membrii Biroului Politic Judeţean şi toţi preşedinţii şi copreşedinţii organizaţiilor liberale din cele 114 localităţi ale judeţului. Hotărârea reprezintă practic validarea candidaturii lui Gheorghe Flutur pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, primul pe lista de candidaţi fiind şi cel care va fi propus pentru a ocupa această funcţie. De precizat că alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava se va face indirect, cel care va ocupa această funcţie urmând să fie ales prin votul viitorilor consilieri judeţeni, din rândul acestora.

„Liberalii suceveni şi-au ales acum omul în spatele căruia vor să se alinieze pentru alegerile din 2016, iar acesta este Gheorghe Flutur. Alegerea lui pentru a deschide lista de candidaţi pentru Consiliul Judeţean Suceava la alegerile locale din anul 2016 s-a făcut cu votul unanim al membrilor Comitetului Director Judeţean, nefiind înregistrate abţineri sau voturi împotrivă”, ne-a declarat o sursă din rândul celor prezenţi la şedinţa de sâmbătă. Liderul PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a mai ocupat funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava în perioada 2008 – 2012.

 

Sondajul pentru desemnarea candidatului la Primăria Suceava va fi făcut după data de 15 septembrie

Tot în şedinţa de sâmbătă a CDJ al PNL Suceava, 49 de actuali primari ai liberalilor suceveni şi-au anunţat candidatura pentru un nou mandat. Membrii CDJ au mai stabilit că în cele 49 de localităţi conduse de reprezentanţi ai PNL, organizaţiile locale nu vor mai fi conduse de doi copreşedinţi, ci de unul singur, în persoana primarului.

O altă decizie luată a fost cea cu privire la modul de întocmire a listelor pentru alegerile de anul viitor, atât la Consiliile Locale, cât şi la Consiliul Judeţean. Astfel, la cererea primarilor s-a stabilit faptul că la întocmirea listelor nu se va ţine cont de vreun algoritm prin care ordinea pe listă se va decide în funcţie de provenienţa candidaţilor din fostele PNL sau PDL. „Prezenţa pe listă nu va fi garantată de faptul că un anumit candidat provine din fostele PNL şi PDL. Toţi vor fi consideraţi membri ai actualului PNL, iar locul pe listă este garantat de popularitatea pe care un candidat o are în rândul alegătorilor”, ne-a declarat o sursă din cadrul PNL.

În acelaşi timp, în şedinţa de sâmbătă s-a stabilit că sondajul de opinie pentru desemnarea candidatului PNL pentru funcţia de primar al Sucevei va fi făcut după data de 15 septembrie 2015. Sondajul va fi făcut în condiţiile în care în competiţia internă pentru desemnarea candidaturii au intrat deputaţii Ioan Balan şi Alexandru Băişanu. Sondajul pentru municipiul Suceava urmează să fie realizat sub supravegherea directă a Comisiei naţionale de coordonare a alegerilor din cadrul PNL.

Alte două sondaje vor fi făcute şi în municipiile Fălticeni şi Rădăuţi. Pentru funcţia de primar al municipiului Fălticeni şi-au anunţat intenţia de a candida nu mai puţin de şapte liberali, în timp ce candidatura pentru Primăria Rădăuţi este vizată de patru membri ai acestui partid. Mai trebuie spus că pentru Primăria Câmpulung Moldovenesc a fost validată deja candidatura actualului primar al municipiului, Mihăiţă Negură. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Flutur va deschide lista de candidaţi ai PNL pentru Consiliul Judeţean Suceava.
 Vizualizări articol: 2674 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Gheorghe Flutur va deschide lista de candidaţi ai PNL pentru Consiliul Judeţean Suceava1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei