Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 iul 2015 - Anul XX, nr. 171 (5983)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Internat la Psihiatrie

Tânărul care a dat foc uşii Bisericii Armenești a spart același lăcaș de cult cu doar câteva zile înaintea incendierii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tânărul în vârstă de 20 de ani care la sfârşitul săptămânii trecute (în noaptea de joi spre vineri) era să incendieze biserica armenească din centrul municipiului Suceava, după ce a dat foc uşii lăcaşului de cult, a spart aceeaşi biserică cu doar câteva zile înainte, când a furat şi o sumă de bani.

Andrei C. nu este la prima „vizită” la biserica armenească, în septembrie 2014, acelaşi tânăr intrând prin efracţie şi sustrăgând din interior suma de 800 de lei, bani proveniţi din vânzarea lumânărilor.

Prins vinerea trecută de poliţişti, Andrei C. a fost pus sub acuzare pentru alte furturi şi tentative de furt. Anchetatorii susţin că acelaşi tânăr a încercat să mai spargă o biserică, de data aceasta din cartierul George Enescu.

 

A oprit alimentarea cu energie electrică a bisericii, a forţat uşa de acces şi a furat mai multe bunuri şi bani

Andrei C. se află în prezent internat în secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean Suceava, fiind suspectat că ar suferi de anumite afecţiuni psihice. Procurorul de caz a cerut expertizarea psihiatrică tânărului şi stabilirea discernământului acestuia. 

Andrei C. era plecat de acasă de aproximativ o săptămână, timp în care, potrivit poliţiei, ar fi comis mai multe fapte penale pe raza municipiului Suceava.

Pe lângă incendierea uşii Bisericii Armeneşti „Sf. Cruce”, incendiu care, dacă nu era sesizat la timp de o femeie care locuieşte în apropiere, s-ar fi putut extinde la întregul lăcaş de cult, tânărul a mai comis un furt şi o tentativă de furt tot din biserici din municipiul Suceava. Unul chiar din biserica armenească din centrul Sucevei, comis chiar cu câteva zile înaintea incendierii.

Pe 18 iulie a.c., poliţiştii suceveni au fost sesizaţi despre faptul că uşa secundară de la biserica armenească este forţată şi se află în poziţia larg deschis.

La faţa locului s-a constatat că în noaptea precedentă, hoţul a oprit alimentarea cu energie electrică, din tabloul electric montat pe peretele exterior al lăcaşului de cult, după care a forţat uşile de acces, a intrat în biserică şi a sustras mai multe bunuri şi suma de circa 30 de lei.

S-a stabilit că autorul acestei fapte este tot tânărul în vârstă de 20 de ani din Râşca.

 

Prejudiciul infracțiunilorcomise în doar câteva zile: 10.000 de lei

În noaptea de 19/20 iulie a.c., acelaşi tânăr, susţin poliţiştii, a spart un geam de la o biserică de pe strada Lalelelor din cartierul George Enescu, dar întrucât s-a declanşat sistemul de alarmă, a fugit de la faţa locului.

Tot în acea noapte, susţin judiciariştii poliţiei sucevene, Andrei C. a spart geamul de la portiera stângă a unui autoturism BMW parcat pe strada Oituz şi din interior a sustras un portofel în care se aflau doar acte.

Valoarea totală a prejudiciilor faptelor imputate lui Andrei C. este de aproximativ 10.000 de lei, cea mai mare parte din sumă fiind rezultată din distrugerile pricinuite la Biserica Armenească „Sf. Cruce”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânărul care a dat foc uşii Bisericii Armenești a spart același lăcaș de cult cu doar câteva zile înaintea incendierii.
 Vizualizări articol: 1709 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Tânărul care a dat foc uşii Bisericii Armenești a spart același lăcaș de cult cu doar câteva zile înaintea incendierii3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei