Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 iul 2015 - Anul XX, nr. 171 (5983)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Majoritate covârşitoare

Ilie Niţă a fost exclus din PNL şi îşi va pierde postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Ilie Niţă a fost exclus din PNL. Decizia finală cu privire soarta lui Ilie Niţă în partid a fost luată sâmbătă, în şedinţa Colegiului Director Judeţean al PNL Suceava. Membrii acestui for de conducere al PNL Suceava au votat cu o majoritate covârşitoare pentru excluderea lui Ilie Niţă din rândul liberalilor. Pentru excludere au votat 171 dintre membrii CDJ al PNL Suceava şi doar cinci au votat împotrivă. Prin votul de sâmbătă, Colegiul Director Judeţean al PNL Suceava a luat practic act de decizia de joi a Biroului Politic Judeţean al liberalilor suceveni, când aproape cu majoritate de voturi s-a decis sancţionarea lui Ilie Niţă cu excluderea pentru încălcarea statutului PNL, prin declaraţiile defăimătoare pe care le-a făcut la adresa partidului şi conducerii acestuia, precum şi pentru că nu a respectat deciziile partidului.

Excluderea lui Ilie Niță din partid s-a făcut în lipsa acestuia, având în vedere că vicepreşedintele Consiliului Judeţean nu a participat la şedinţa de sâmbătă a Colegiului Director.

Trebuie spus că odată cu excluderea din partid Ilie Niţă îşi va pierde şi calitatea de consilier judeţean şi automat şi funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava.

Surse din rândul celor care au fost prezenţi la şedinţa Colegiului Director Judeţean ne-au declarat că circa 15 liberali, printre care şi mai mulţi primari, atât din fostul PNL, cât şi din fostul PDL, au luat cuvântul şi au cerut excluderea lui Ilie Niţă din rândul liberalilor „pentru că acesta ar fi un factor perturbator al activităţii partidului”. „Până la urmă cel mai important lucru care l-a făcut PNL este acela că a arătat că atunci când lucrurile şi faptele o cer este capabil să ia şi hotărâri mai puţin plăcute, cum e cea de excludere a lui Ilie Niţă”, a declarat sursa din cadrul PNL Suceava, adăugând că „excluderea lui Ilie Niţă a fost făcută după o procedură respectată ca la carte, iar şansa lui de a mai fi membru PNL este egală cu aceea de a se întoarce mortul de groapă”.

După decizia de sâmbătă, conducerea liberalilor suceveni urmează să înştiinţeze Consiliul Judeţean Suceava cu privire la excluderea lui Ilie Niţă din PNL, situaţie în care în următoarea şedinţă a deliberativului judeţean ar urma să fie promovată o hotărâre de vacantare a postului de consilier judeţean ocupat de acesta.

Ilie Niţă a mai fost membru al Partidului Democrat şi al Partidului România Mare, fiind exclus din cele două formaţiuni politice tot pentru nerespectarea deciziilor de partid. Niţă este membru al PNL Suceava din anul 2009. În urmă cu câteva săptămâni, Ilie Niţă îşi anunţase intenţia de a candida pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava din partea PNL Suceava. Reamintim că la începutul acestei luni, Comitetul Executiv Judeţean al PNL Suceava a solicitat în mod imperativ demisia lui Ilie Niţă din postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava. La vremea respectivă, 41 de primari suceveni ai PNL au cerut această demisie, considerând că Ilie Niţă ocupă funcţia cu sprijinul PSD. Vicepreşedintele liberal al Consiliului Judeţean, Ilie Niţă, avea termen pentru a opta între această funcţie şi a rămâne membru al PNL până la data de 15 iulie 2015.

După expirarea acestui termen, Ilie Niţă a anunţat că nu demisionează din funcţia de vicepreşedinte al CJ Suceava şi nu va renunţa nici la calitatea de membru al PNL. Ilie Niţă preciza la vremea respectivă că nu ocupă postul din conducerea Consiliului Judeţean cu sprijinul PSD.

 

Alexandru Băişanu a fost atenţionat pentru comportamentul de noncombat faţă de PSD

De la şedinţa de sâmbătă a Colegiului Director Judeţean al PNL Suceava a lipsit şi copreşedintele organizaţiei judeţene, deputatul Alexandru Băişanu. Surse din PNL ne-au mai spus că în lipsa acestuia şi la propunerea liberalilor prezenţi la şedinţă, Alexandru Băişanu a fost şi el sancţionat cu avertizare pentru comportamentul de noncombat şi de colaborare cu PSD, dar şi pentru faptul că a ales să colaboreze cu social-democraţii în detrimentul colegilor din PNL. O sursă din cadrul PNL Suceava a precizat că lipsa lui Alexandru Băişanu a reprezentat „o şmecherie marca Sandu”, adăugând că acesta ar fi spus că nu a fost convocat corect procedural pentru această şedinţă. Cu toate acestea, la finalul şedinţei de sâmbătă, secretarul general al partidului, Dan Roibu, a anunţat oficial că atât Alexandru Băişanu, cât şi Ilie Niţă au fost convocaţi corect din punct de vedere al procedurilor.

Colegiul Director Judeţean al PNL Suceava este format din membrii Biroului Politic Judeţean şi toţi preşedinţii şi copreşedinţii organizaţiilor liberale din cele 114 localităţi ale judeţului.

La şedinţă de sâmbătă au participat copreşedintele PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, copreşedinţii organizaţiei municipale Suceava, deputatul Ioan Balan şi Marius Zmău, deputaţii PNL Sanda-Maria Ardeleanu şi Dumitru Pardău. De la şedinţă a lipsit şi senatorul PNL de Suceava Steliana Miron.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ilie Niţă a fost exclus din PNL şi îşi va pierde postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava.
 Vizualizări articol: 2663 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Ilie Niţă a fost exclus din PNL şi îşi va pierde postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei