Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 iul 2015 - Anul XX, nr. 171 (5983)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Cumpăna turului 3 preliminar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Săptămâna europeană s-a încheiat cu una caldă şi alta rece. Şi măcar de ar fi aşa şi în continuare, cu câte o echipă românească eliminată în fiecare tur. Joi a cedat echipa din Botoşani, dar faptul că a trecut un tur face ca bilanţul său să fie pe plus la debutul în Europa. Să nu uităm că botoşănenii au ajuns în Liga Europa pentru că alte echipe, care au terminat campionatul pe locuri superioare, n-au fost eligibile din motive extrasportive. Practic, când s-au lovit de o echipă cu tradiţia celor de la Legia, discrepanţa a fost evidentă, în ciuda unui iluzoriu echilibru după rezultatul din prima manşă. Cam la fel ne-a creat iluzii şi Astra după rezultatul din tur, acel 1-0 de la Inverness. La Giurgiu, scoţienii au părut echipa mai bună, aşa că Şumudică şi ai săi sunt conştienţi că trebuie să crească nivelul pentru a trece de West Ham. Să vedem dacă au de unde să-l crească. E drept că englezii au furnizat semnul de exclamare al turului doi preliminar, trecând abia după loviturile de departajare de o echipă din... Malta! Săptămâna aceasta intră şi ASA în scenă, tot cu adversari dintr-un campionat de calibru. St. Etienne a încheiat sezonul trecut pe locul 5 în Franţa, la egalitate de puncte cu Marseille, iar tot ce putem spera este să se repete scenariul de anul trecut, când Lyon a fost luată ca din oală de Astra.

Nu insist acum pe meciul Stelei cu Partizan, aş vrea doar să remarc rezultatul din campionat, 1-1 cu CFR, obţinut cu „echipa a doua”, ca să adopt şi eu denumirea vehiculată. S-a mai spus, pe bună dreptate, că Steaua îşi permite să-şi menajeze titularii la unele meciuri, fără a-şi periclita şansele la titlu, şi datorită noului sistem, cu înjumătăţirea punctelor la intrarea în play-off. Aş supralicita încă, spunând că Steaua ar putea lua titlul şi numai cu această echipă aşa-numită a doua, pentru că la intern iarăşi nu se conturează o contracandidată. Asta dacă nu se va întâmpla ca anul trecut, adică să răsară una de undeva, din această piatră seacă a campionatului românesc. Adevăratul obiectiv al Stelei îl reprezintă grupele Ligii Campionilor, cu fabuloasele milioane rezultate fie şi numai din prezenţă, plus miza readucerii spectatorilor în tribune. Sau măcar grupele Ligii Europa, recompensate cu „mărunţiş” la care restul echipelor noastre doar visează.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cumpăna turului 3 preliminar.
 Vizualizări articol: 1105 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cumpăna turului 3 preliminar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei