Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 oct 2014 - Anul XIX, nr. 251 (5760)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alegeri prezidenţiale

PP-DD şi UDMR au reprezentanţi în toate cele 553 de secţii de votare din judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două formaţiuni politice parlamentare puţin reprezentate, ca număr de membri, în judeţul Suceava, PP-DD şi UDMR, au reprezentanţi în toate birourile electorale din secţiile de votare. Reprezentantul PP-DD în Biroul Electoral Judeţean (BEJ), Alina Diana Hopulele, ne-a declarat că locurile la care au avut dreptul reprezentanţii PP-DD au fost completate nu doar cu membri de partid, ci şi cu simpatizanţi ai acestuia. Ea însăşi este un membru de dată recentă al PP-DD, având adeziunea semnată de doar două luni, după cum ne-a declarat ieri. Potrivit aceleiaşi surse, PP-DD mai are în judeţul Suceava aproximativ 40 de consilieri locali şi nici un consilier judeţean, din cei 115 aleşi locali pe care i-a obţinut la alegerile locale din 2012. De asemenea, a pierdut şi cei doi parlamentari de Suceava, senatoarea Vasilica Miron şi deputatul Cezar Cioată, prima în favoarea PNL şi al doilea înscris la PC.

În ceea ce priveşte UDMR, formaţiunea nu a obţinut mandate de aleşi locali sau parlamentari în judeţul Suceava.

Precizăm că toate formaţiunile politice au depus la Biroul Electoral Judeţean liste complete pentru cele 553 de secţii de votare din judeţ, dar de drept au obţinut câte un loc doar cele parlamentare: PSD, ACL, UDMR şi PP-DD. Pentru celelalte trei locuri din birourile electorale, rezervate partidelor neparlamentare, concurenţa a fost de 2/loc.

Completarea birourilor electorale s-a făcut ieri, prin tragere la sorţi, dintre reprezentanţii celor şase formaţiuni politice neparlamentare care au propus candidaţi: PMP, PAS, PER, PPMT, PRM şi Prodemo. În urma tragerii la sorţi, toate aceste formaţiuni au reprezentanţi în peste 300 de secţii. Cele mai multe locuri le-au obţinut Partidul Alternativa Socialistă, respectiv 354.

În birourile electorale ale secţiilor de votare partidele au şapte locuri.

 

Trei zile de instruiri pentru preşedinţii birourilor electorale din secţiile de votare

La alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie, în judeţul Suceava sunt 553 de secţii de votare, în care sunt aşteptaţi la 581.000 de alegători, conform copiilor de pe listele electorale permanente. Dintre aceştia, 512.348 deţin cărţi de identitate, 66.215 au buletine de identitate, 1.598 deţin cărţi de identitate provizorii, 840 au drept de vot (18 ani împliniţi), dar nu au cărţi de identitate.

Ministerul Afacerilor Interne a repartizat judeţului nostru 639.380 de buletine de vot, 563.959 de timbre autocolante şi 2.765 de ştampile cu menţiunea „VOTAT”.

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a anunţat că în perioada 27-29 octombrie a.c. se desfăşoară instruiri cu preşedinţii şi locţiitorii birourilor electorale ale secţiilor de votare în Suceava, Rădăuţi, Fălticeni, Siret, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, iar vineri, 31 octombrie a.c., vor fi distribuite buletinele de vot către preşedinţii celor 553 de secţii de votare.

Odată cu buletine de vot, aceştia vor primi atât ştampilele cu menţiunea „VOTAT”, cât şi celelalte materiale necesare procesului electoral. Distribuirea se va face sub pază militară de la Centrul Economic Bucovina de lângă Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava.

Pentru pregătirea, organizarea şi desfăşurarea  alegerilor prezidenţiale, Prefecturii Suceava i-a fost alocat un buget de 2.981 mii lei din care: pentru cheltuieli de personal – 2.515 mii lei, pentru bunuri şi servicii – 406 mii lei şi pentru cheltuieli active nefinanciare  – 60 mii lei. Pentru turul II s-a mai cerut o suplimentare de 60.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PP-DD şi UDMR au reprezentanţi în toate cele 553 de secţii de votare din judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 1618 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PP-DD şi UDMR au reprezentanţi în toate cele 553 de secţii de votare din judeţul Suceava0.05

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei