Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 sep 2014 - Anul XIX, nr. 219 (5728)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Balan susţine că Ion Lungu încearcă să constituie o nouă majoritate în Consiliul Local în jurul PSD

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul PDL Suceava, deputatul Ioan Balan, a afirmat în cursul zilei de ieri că primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, care a câştigat această funcţie din partea PDL, încearcă să constituie o nouă majoritate în Consiliul Local în jurul PSD. Ioan Balan a mai spus că, deşi Ion Lungu susţine şi clamează că se ocupă doar de administraţie, acesta „a ajuns preş la uşa PSD”. Mai mult, Ioan Balan afirmă că primarul Sucevei, Ion Lungu, este cel mai activ din punct de vedere politic în municipiul reşedinţă de judeţ, făcând presiuni foarte mari asupra consilierilor locali PDL, pentru ca aceştia să se înscrie în PSD după ce iniţial se vor declara independenţi.

„Cred că primarul Ion Lungu are obligaţia să spună cetăţenilor motivul pentru care i-a revenit apetitul pentru politică şi PSD, în condiţiile în care îşi declarase independenţa de politică şi că doreşte să facă doar administraţie. Un primar nu poate face administraţie fără sprijin politic, iar Ion Lungu a fost susţinut de consilierii locali PDL din 2012 şi până în prezent. M-am săturat de politica făcută de politicieni mărunţi şi care încearcă să ne ia mereu de proşti. Ce administraţie să facă un primar fără sprijin politic? Ion Lungu a avut sprijinul politic al PDL în Consiliul local până acum, iar de acum vrea o majoritate creată alături de PSD şi nu una firească, în jurul primarului ales din partea PDL”, a declarat Balan.

El a subliniat că sucevenii trebuie să ştie că Ion Lungu este în momentul de faţă alături de PSD şi se ocupă direct de crearea unei noi majorităţi în Consiliul Local cu reprezentanţii acestui partid. „Primarul Sucevei, Ion Lungu, avea o majoritate creată natural, în jurul dreptei şi al camarazilor alături de care a câştigat alegerile din 2012. Din interese personale a preferat să renunţe la votul masiv de dreapta dat de suceveni şi s-a făcut preş la uşa PSD”, a încheiat Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Balan susţine că Ion Lungu încearcă să constituie o nouă majoritate în Consiliul Local în jurul PSD.
 Vizualizări articol: 2659 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Balan susţine că Ion Lungu încearcă să constituie o nouă majoritate în Consiliul Local în jurul PSD3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Licitatii suspecte trimis de
(20 sep 2014, 11:06:36
Suspiciunile cu privire la licitaţia de asfaltare a unor străzi din municipiul Suceava au fost confirmate, de judecătorii Curţii de Apel Suceava. Magistraţii au dispus anularea documentelor care au dus la semnarea, în august, a contractului dintre Primăria municipiului Suceava şi firma Geprocon Iaşi.
Primăria municipiului Suceava a semnat, în august, un contract de 25,8 milioane de lei cu firma Geprocon Iaşi pentru asfaltarea unor străzi din oraş. Contractul a fost semnat cu firma care a depus cea mai scumpă ofertă, deşi licitaţia era contestată în instanţă. Judecătorii Curţii de Apel au decis anularea documentelor care au dus la semnarea contractului. Primăria municipiului Suceava se găseşte acum în situaţia în care trebuie să anuleze contractul încheiat cu Geprocon SRL Iaşi şi să organizeze o nouă licitaţie pentru selectarea firmei care se va ocupa de modernizarea străzilor şi podurilor din oraş.Intrebarea e,de ce primaria Suceava a semnat contractual cu Geprocom Iasi desi avea cea mai scumpa oferta?
Si uite asa acest program care cuprindea reabilitarea B-dul G Enescu,str.Universitatii,podul si pasarela de la Itcani ,nu va demara anul asta si cine stie cand va demara?

2.   Licitatii suspecte trimis de
(20 sep 2014, 11:08:54
La proiectul de hotărâre privind asocierea Municipiului Suceava cu Diasil Service, firma declarată câştigătoare a selecţiei de oferte pentru capturarea şi transportul câinilor fără stăpân, s-a constatat o problemă de legalitate.
„Legea interzice să participe la licitaţie acelaşi acţionar cu două firme diferite? Eu atât vreau să ştiu, pentru că dau un vot şi vreau să fie legal ceea ce votez”, a întrebat consilierul PDL Lucian Harşovschi, care a sesizat că în actele depuse de firmele concurente apare ca administrator aceeaşi persoană, Anton Curelariu, patronul firmei de salubrizare Diasil Service.Mai exact, acesta apare ca administrator atât în oferta firmei Diasil Service, cât şi în oferta firmei care a depus oferta concurentă – Discif SRL, care figurează ca firmă de construcţii.
liberalul Vasile Mocanu a venit cu o explicaţie ironică: „Din cauza crizei economice, ambele firme au aceeaşi secretară şi a dat copy-paste cu acelaşi nume la ambele oferte”.Tot Mocanu a ironizat „precizia milimetrică” cu care ofertele difereau între ele cu câteva zeci de bani pentru capturarea câinilor, încât şi punctajul obţinut a fost foarte apropiat – 99,7 puncte Diasil, 99 de puncte Discif.
„Această confuzie clară, care nu e deloc o confuzie şi nici ceva întâmplător, demonstrează că procedura de licitare este ilegală”, a spus Vasile Mocanu, care a spus că va refuza să voteze proiectul, dacă nu se reia procedura de licitare, pentru a nu fi părtaş la o ilegalitate.
3.   Licitatii suspecte trimis de
(20 sep 2014, 11:11:37
Licitaţia pentru marcarea DN29, care leagă Suceava de Botoşani, este cel puţin dubioasă, existând suspiciunea că a fost organizată după execuţia lucrărilor,
Chiar dacă drumul a fost marcat dintr-un capăt în altul încă de la începutul lunii august, având indicatoare şi treceri de pietoni reflectorizante, aşa cum prevede legislaţia rutieră, în mod inexplicabil, CNADNR a pus la bătaie 3,77 de milioane de lei pentru lucrările care par a fi deja executate.
Sunt curios ,firma care va castiga licitatia si va vedea ca lucrarile sunt déjà facute ,ce va face?Va zice:bogdaproste,sa fie primit?????
4.   PSD face pasul inapoi trimis de
(20 sep 2014, 11:22:15
Stim ca TVR a fost tot timpul televiziunea puterii,si pe vremea lui Nastase si a lui Basescu.Asta nu inseamna ca treaba trebuie sa mearga asa mai departe.PSD a incercat sa o transforme intr-o televiziune obedienta puterii prin Corneliu Calotă, care a fost numit acum două săptămâni purtător de cuvânt al Guvernulu si era membru al Consiliului de Administrație al TVR.Dar iata ,opozitia ferma a lui Stelian Tanase,Cornel Nistorescu si Moise Guran au impiedicat acest lucru.PSD a cedat si l-a dat afara pe Corneliu Calota.Astfel Moise Guran si suceveanul Sorin Avram vor avea emisiuni mai departe.Felicitari celor doi ziaristi pentru ca sunt obiectivi si echidistanti politic.Ei demonstreaza ca in Romania se poate face ziaristica de calitate,fara sa fii obedient in fata cuiva.Spre nervozeala lui Badea si Ciutacu care au buzele tocite de atata pupat PSD.Felicitari Tanase,Moise,Avram si fiti tari.
5.   Se repeta povestea? trimis de
(20 sep 2014, 11:29:20
Regimul Năstase-Iliescu (e ordinea corectă, premierul conducea de facto, președintele de atunci era de paie) încălecase România pe toate planurile. Corupția duduia, Europa spumega cerându-ne condamnarea ”peștilor mari” din politică, Gunter Verheugen, comisarul UE pentru Extindere, nu mai contenea cu mesaje dure la adresa capilor puterii de la București. Și ce? Ei trăiau după altă deviză: câinii latră, caravana trece.Trustul lui Dan Voiculescu primea tone de publicitate de stat, Pro-ul lui Adrian Sârbu se făcea că plouă în schimbul iertării la plata unor datorii la Fisc, dezvăluirile jurnaliștilor erau ținute la sertar de șefii din redacții, care aveau nevoie mare de banii lui Năstase pentru a nu închide prăvăliile.
6.   Se repeta povestea? trimis de
(20 sep 2014, 11:36:23
Au trecut zece ani. Victor Ponta este acum prim-ministru. Tot din partea PSD.E prieten la cataramă cu mogulul viitorului (Ghiță), îl are la degetul mic pe mogul trecutului (Voiculescu), contează pe slăbiciunile presei și pe slugărnicia jurnalismului ”de tip nou”, de partid, dispus să-și vândă conștiința pentru conturi sigure.Pe telecomanda sa are multe butoane. Poate ajunge să le aibă pe toate.Echipa de manipulare de la Guvern funcţionează ca o maşină de scris care imprimă mesajele lui Ponta direct pe creierul alegătorului pesedist. .Ponta visează să deţină cea mai puternică armă: o mega-telecomandă prin care să controleze totul. Obsesia pentru control a avut-o şi Adrian Năstase.
7.   D-l Balan in spume trimis de
(20 sep 2014, 12:07:41
Ma rog cel deranjeaza cu cine se aliaza primarul Ion Lungu,important este sa faca ceva pentru comunitate,poate se i-a exemplu de la vecinii nostri botosaneni care au niste trotuasre de mai mare dragul sa mergi si multe altele,deasta nu mai [poate ca-i pres la PSD,a fost si la PDL si cu ce ne-am ales cu niste cavouri in centru,Nu am auzit nici un proiect din gura spurcata a d-lui Ion Balan,marele PDL-ist.
7.1  RE: D-l Balan in spume trimis de
(20 sep 2014, 14:44:00
băi cap de plută, Balan a fost cel care a adus-o pe Boagiu la Suceava să semneze proiectul pentru renovarea aeroportului de la Salcea.
Din păcate, idolii tăi de la PSD au dat cu el de pământ ca şi cu şoseaua de centură de altfelhappy

VICTOR VIOREL PONTA PCR VICTOR VIOREL PONTA PCR VICTOR VIOREL PONTA PCR URA!!!
8.   Ceausescu reloaded trimis de
(21 sep 2014, 08:48:14
Intoxicat fatal cu plumb Ceauşescu a stat el ce-a stat, la Ghencea, dar, văzând în ce hal a ajuns Ţara Românească, şi-a zis că e momentul să lase băile de smoală, bune la reumatism, şi să se implice. Duhul lui oltenesc a plutit peste apele revărsate ale râurilor româneşti, mai ceva ca porumbelul lui Noe, căutând un loc unde să se încuibeze.A văzut, printre ape, cărat cu pneumatica de miliţieni, un băiat, cu ochelari şi tunsoare regulamentară, de activist, dând indicăţii preţioase. Şi imediat, duhul Cârmaciului s-a pogorât peste Viorel. Iar Viorel a fost în China şi s-a întors cum se întorsese şi Ceauşescu din Coreea de Nord, acum 40 de ani: dornic să aibă la picioare un popor întreg de spălaţi pe creier.Deocamdata a avut un stadion.
9.   Comentariu trimis de
(21 sep 2014, 12:11:31
membrii pdl si alesii locali ai pdl au tot dreptul sa plece la orice partid doresc .vina o poarta liderii pdl care s-au folosit de acest partid sa faca averii ,si-au batut joc de aceasta formatiune politica si de oamenii care au crezut in ideologia acestui partid si la urma l/au aruncat la cosul de gunoi,in speranta ca vor mai prinde osul puterii pentru cate un mandat abandonand denumirea partidului.nici macar comunistii care erau atat de urati de popor nu au renuntat de buna voie la denumirea partidului acesta fiind interzis dupa 1989 prin lege.ce ar dori liderii fostului pdl ,sa/i urmeze toti membrii partidului in pnl numai ca sa mai popata pune ei mana pe functii si putere?????i/au intrebat conducatorii pdl pe cei aflati sub ei in ierarhia partidului daca doresc sa mearga in pnl????? din cate stiu eu nu si atunci despre ce vorbim.sa lase oamenii sa/si aleaga fiecare partidul din care vrea sa faca parte,asa este corect intr/o democratie adevarata .nu pot sa inteleg cum lioderii care au adus pdl in aceasta situatie mai au tupeul sa mai sacoata capul in public si sa mai deschida gura sa critice pe altii.la nesimtirea lor te poti astepta la orice .....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei