Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 sep 2014 - Anul XIX, nr. 219 (5728)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Recunoaştere

Universitar sucevean, distins cu ordinul în grad de cavaler al Federaţiei Internaţionale a Inventatorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Prof. univ. dr. ing. Gheorghe Gutt, de la Facultatea de Inginerie Alimentară a Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV), a fost distins cu ordinul internaţional de merit în grad de cavaler al Federaţiei Internaţionale a Inventatorilor, o recunoaştere pentru contribuţia deosebită adusă progresului inventicii şi ştiinţei.

Premiul i-a fost înmânat de preşedintele organizaţiei, Andras Vedres, în cadrul unei manifestări găzduite de Universitatea „Babeş Bolyai” Cluj-Napoca, din data de 17 septembrie.

Ordinul internaţional de merit în grad de cavaler este oferit inventatorilor merituoşi din toată lumea, recunoscuţi pe plan internaţional, iar din anul 2009 Federaţia Internaţională a Inventatorilor nu a mai acordat acest premiu nici unui român.

În cadrul evenimentului de la Cluj, doi inventatori au primit această recunoaştere, astfel că numărul românilor care au fost decoraţi cu acest merit a ajuns la şapte.

Potrivit lui Gheorghe Gutt, „aceasta este o distincţie râvnită de orice inventator. Criteriile de acordare ţin de numărul de invenţii ale inventatorului şi de rezultatele sale, mai exact medalii, din cadrul saloanelor internaţionale de inventică. Pot spune că este cea mai înaltă distincţie de recunoaştere a meritelor în acest domeniu pe care am primit-o”.

Acesta a mai arătat că Federaţia Internaţională a Inventatorilor (IFIA – International Federation of Inventors'Associations) este o organizaţie mondială care reuneşte 89 de ţări. Aceasta este înfiinţată în 1968, este non-profit şi se subvenţionează din cotizaţii şi donaţii.

„Foarte multe ţări subvenţionează IFIA din fonduri guvernamentale, ceea ce nu este cazul României. Asociaţia Inventatorilor Români, membră IFIA, nu primeşte nici un ban de la statul român”, a mai arătat Gheorghe Gutt.

Universitarul sucevean are peste 100 de brevete de invenţie şi a pus bazele celui mai modern laborator de analiză a apei din judeţul Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitar sucevean, distins cu ordinul în grad de cavaler al Federaţiei Internaţionale a Inventatorilor.
 Vizualizări articol: 3329 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.38/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 8 voturi
Universitar sucevean, distins cu ordinul în grad de cavaler al Federaţiei Internaţionale a Inventatorilor4.458

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei