Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 sep 2014 - Anul XIX, nr. 219 (5728)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin

Comunitatea românilor din Belgia sare în ajutorul familiei suceveanului găsit carbonizat într-o rulotă în Liege

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comunitatea românilor din Belgia nu a rămas indiferentă faţă de drama suceveanului găsit carbonizat, pe 9 septembrie, în rulota în care dormea şi care a fost distrusă de flăcări, în Liege, iar reprezentanții acestei comunități au demarat o acțiune umanitară pentru a ajuta rudele îndoliate.

Gabriel Cătălin Gaftea, în vârstă de 33 de ani, din municipiul Suceava, tatăl unei fetiţe în vârstă de 5 ani, era plecat în Belgia de aproape trei ani şi, potrivit surorii acestuia, lucra la un bâlci ambulant.

La primele ore ale zilei de marţi, 9 septembrie, rulota în care dormea suceveanul a fost mistuită de un incendiu, iar tânărul nu a mai avut nici o şansă.

Amelia Roznovan, sora tânărului decedat, povestea zilele trecute pentru Monitorul că patronul pentru care lucra fratele ei, patron căruia îi aparţinea acea rulotă, le-a declarat autorităţilor belgiene că nu îl cunoştea pe Gabriel şi că acesta cel mai probabil era un boschetar care s-a aciuat în acea rulotă. Asta, deşi cei doi au fotografii împreună, la o bere, iar Gabriel postase pe o reţea de socializare o fotografie din garajul acelui patron belgian.

 

Donaţii pentru familia îndoliată

Materialul apărut în Monitorul de Suceava a fost preluat de reprezentanţii asociaţiei RomBel (rombel.com), comunitatea virtuală a românilor din Belgia, fiind publicat şi pe pagina de Facebook a asociaţiei.

În câteva ore, s-au strâns zeci de mesaje de susţinere, reprezentanţii comunităţii anunţând chiar o strângere de donaţii pentru rudele îndoliate, în contul asociaţiei.

„Totul e foarte transparent, asociaţia este auditată, funcționăm pe partea online din 2002 şi nu este primul caz în care ne implicăm şi încercăm să ajutăm atât cât putem. Deja familia din România a intrat în legătură cu doi avocaţi, dispuşi să ofere sprijin juridic. Trebuie să vedem exact care sunt nevoile acestei familii legat de acest caz dramatic, costurile de repatriere, transport în Belgia, translator eventual... Vom ţine legătura cu sora tânărului şi vom stabili de ce este nevoie şi cu ce putem fi noi de ajutor”, ne-a mărturisit telefonic unul dintre reprezentanții RomBel, Cornel Radu Loghin.

 

Un avocat român din Belgia şi-a oferit serviciile pentru a apăra drepturile familiei victimei

Amelia Roznovan a anunţat recent că deja a fost contactată de un avocat român din Belgia, Florin Mihuţ, care s-a oferit să o ajute în demersurile ei.

“Până acum am luat legătura cu poliţia din Flémalle şi cu Parchetul din Liège. Am transmis intenţia familiei de a se constitui parte civilă în acest dosar şi am cerut acces la datele anchetei. În acelaşi timp, zilele acestea intenţionez să stabilesc un contact cu Ambasada României în Belgia pentru a determina modalităţile de repatriere ale rămăşiţelor lui Cătălin. Din cunoştinţele mele, costurile unei astfel de repatrieri ar fi de aproximativ 5.000-6.000 de euro. Încă nu cunosc poziţia oficială a patronului care a fost, pare-se, spitalizat, după ce ar fi încercat să-l salveze pe tânăr. Cert este că acesta poate fi declarat răspunzător pentru condiţiile în care trăia şi muncea Cătălin. Acesta ar putea beneficia post-mortem şi de protecţiile conferite de lege lucrătorilor cu contract, ceea ce ar putea reprezenta o palidă consolare pentru familia îndoliată”, ne-a declarat ieri avocatul Florin Mihuţ.

Amelia Roznovan a ţinut să le mulţumească tuturor celor care s-au oferit să o ajute pentru a-i face dreptate fratelui ei şi pentru a aduce acasă rămășițele acestuia, pentru a-l îngropa creștinește.

“Vă mulţumim şi ne rugăm să vă dea Dumnezeu după sufletele minunate pe care le aveţi! Vă mulţumesc pentru asta, acum şi în restul zilelor ce le voi mai avea pe acest pământ”, a postat pe Facebook sora lui Cătălin Gabriel Gaftea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comunitatea românilor din Belgia sare în ajutorul familiei suceveanului găsit carbonizat într-o rulotă în Liege.
 Vizualizări articol: 5685 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Comunitatea românilor din Belgia sare în ajutorul familiei suceveanului găsit carbonizat într-o rulotă în Liege5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei