Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 sep 2014 - Anul XIX, nr. 219 (5728)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Îl detest pe politicianul Mircea Diaconu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Îl iubesc pe actorul Mircea Diaconu. Are un fel special de a juca, hâtru, nuanțat, deștept, rolul prostului. Face inteligent pe prostul. Vine din Anton Pann, cu Nastratin Hogea în manșeta surâsului și se trage din Păcală și Tândală, poate juca, cu îndreptățit har, bucuria iluminată a candorii satului. Sat care nu mai e de mult. E o relicvă a idilicului care-a murit în noi, așa cum amintire a Greciei este Elada, cu Dafnis și Cloe, surprinzând începuturile lumii, cu un sărut. Îl iubesc în mult mai mare măsură pe actorul Mircea Diaconu decât îl detest pe politicianul cu același nume, care a împrumutat, cu suspiciuni de demagogie, numele stimat.

Citesc o știre precum că la Bruxelles, politicianul Diaconu a făptuit un lucru mare. Am citit ieri cred despre prima uriașă victorie a politicianului. Am auzit-o și la televizor. Înțeleg, din alte relatări, că isprava însușită aparține altuia, tot român, pe umerii muncii căruia s-a suit politicianul-actor. N-am timp să verific. Am verificat însă altceva. Că Mircea Diaconu, fost, la Revoluție, membru al primului guvern comunist-postcomunist (au mai venit și altele), așa-zisul Guvern Verdeț, care a ținut câteva ore, suferă de boala unui arivism detestabil. Un actor, la care țin tot atât cât țin la actorul Diaconu, îmi povestește amărât că directorul Teatrului Nottara a lucrat mizerabil cu colegii, și-a promovat nevasta, actriță de talent, regizor, scenarist, șef de sală, muzician, rupător de bilete, tot ce încăpea pe o listă de plăți și a plătit-o. Probabil că banii nu-s atât de mulți în raport cu șpăgile unor politicieni cu care s-a încuscrit Mircea Diaconu, dar insultători pentru colegii din teatru, talentați, năpăstuiți și rămași, în afara politicii, invariabil săraci. Ce lucrează atât de urât în caracterul unui om cu harul scenei?

Citesc, chiar pe AMPress, o știre conform căreia europarlamentarul Mircea Diaconu, decretat erou, a învins nedreptățile de la Bruxelles. A adus câteva milioane de euro în România. Cu ce? Cu o ridicare de mână la un proiect al altui român care se bate pentru a-l impune de multă vreme și pe care nu-l știe nimeni. Pe acel român. Nici acum nu știu cum îl cheamă pe acel altul, mai puțin arătos în hainele notorietății. Cum de a ajuns Mircea Diaconu să recolteze fructul, meritul, votul de adulare acasă pentru o ispravă care nu-i aparține? Încep să cred că actorii, nu ca profesie, ci ca aptitudini și apucături, ar trebui interziși pe scena politică. Fiindcă ei, spre deosebire de alții, au profesia de a juca. De a juca orice rol. Inclusiv rolul de a fi pungași. Îl ador pe actorul Mircea Diaconu, pe scena teatrului, uitat și abandonat de ani de zile de politicianul Mircea Diaconu, care tinde să ajungă, dacă nu a și ajuns, un hrăpăreț pe o scenă plină de personaje hrăpărețe. Merită să-ți paradești numele, gloria, vocația, la schimb cu paralele scârboase ale politicii?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Îl detest pe politicianul Mircea Diaconu.
 Vizualizări articol: 3588 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Îl detest pe politicianul Mircea Diaconu5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ..deci trimis de
(20 sep 2014, 12:05:55
Are un fel special de a juca, hâtru, nuanțat, deștept, rolul prostului. Face inteligent pe prostul. GRESIT !!! ESTE DOAR...NATURAL, ÎN ROLUL PROSTULUI !!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei