Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 mai 2014 - Anul XIX, nr. 115 (5624)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Campanie

Holzindustrie Schweighofer Rădăuţi, criticată de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Compania austriacă de industrializare a lemnului Holzindustrie Schweighofer, de la Rădăuţi-Dorneşti, a fost criticată de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, care este de părere că acest model de investiţie provoacă pierderi de locuri de muncă întreprinderilor mici şi mijlocii. Zgonea a declarat, marţi, la Câmpulung Moldovenesc, în cadrul unei conferințe de presă, că investitori străini precum Holzindustrie Schweighofer la Suceava sau Nokia la Jucu, care au beneficiat de facilităţi din partea statului român, nu sunt „atât de puternici pe cât ar trebui”.

„Acest model ( n.r. Holzindustrie Schweighofer) nu-l recomand pentru că a generat nemulţumirea întreprinderilor mici şi mijlocii şi pierderea locurilor de muncă. Nu a generat valoare adăugată pentru dumneavoastră, nu este un angajator atât de puternic pe cât ar trebui să fie o companie atât de mare şi a omorât tot ce înseamnă întreprinderi mici şi mijlocii”, a spus Zgonea. În ceea ce priveşte Nokia, preşedintele Camerei Deputaţilor a declarat că a venit, a beneficiat de facilităţi, a luat banii, iar după trei ani a plecat şi a generat şomaj.

 

Zgonea afirmă că e gata să sesizeze Comisia de abuzuri din Camera Deputaţilor

Zgonea a spus că în cadrul întâlnirilor cu proprietari ai firmelor mici de exploatare a lemnului de pe Valea Bistriţei a primit nenumărate reclamaţii la adresa Schweighofer şi din acest motiv le-a cerut parlamentarilor din zonă ca împreună cu oamenii de afaceri să întocmească un memoriu şi, dacă e nevoie de o comisie de anchetă, el va susţine acest demers. Întrebat care sunt suspiciunile în privinţa firmei austriece, Valeriu Zgonea a declarat că are doar informaţiile care i-au fost furnizate de oamenii de afaceri din domeniul exploatării lemnului, însă în opinia sa modelul potrivit pentru România este cel de dezvoltare durabilă, cu susţinerea întreprinderilor mici şi mijlocii şi a companiilor mari care investesc pe termen lung şi creează locuri de muncă.

„Oamenii de afaceri, dacă au o nemulţumire cu privire la competitivitate, pot să facă un memoriu. Eu îl trimit comisiei de abuzuri din Camera Deputaţilor, iar comisia, pe baza acestei analize, ne va spune dacă există încălcări ale legii. Dacă după zece ani firma nu e un model de succes pentru Suceava, înseamnă că e o greşeală”, a mai spus Valeriu Zgonea.

Menţionăm că Holzindustrie Schweighofer are o cifră de afaceri estimată pentru acest an de 550 de milioane de euro. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Holzindustrie Schweighofer Rădăuţi, criticată de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.
 Vizualizări articol: 2938 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 5 voturi
Holzindustrie Schweighofer Rădăuţi, criticată de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea4.055

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei