Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 mai 2014 - Anul XIX, nr. 115 (5624)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dosar DIICOT

Italieni trimiși în judecată, pentru că au obligat sucevence să practice prostituția

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi cetățeni italieni au fost trimiși în judecată, au anunțat ieri reprezentanții Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată (DIICOT), fiind acuzați de trafic de persoane, după ce au încercat şi reuşit în două cazuri să racoleze femei de pe raza judeţului Suceava şi să le ducă în Italia, ca prostituate, după ce, iniţial, le spuneau că vor lucra ca menajere.

Cei doi italieni, Giancarlo Ruggeri (53 de ani) şi Maurizio Di Munno (39 de ani), ambii din Torino, au avut un complice, în persoana unei femei din comuna Arbore, Lăcrămioara Puşcaşu, zisă „Lili”, trimisă anterior în judecată şi condamnată definitiv în vara lui 2012 la nu mai puţin de opt ani de închisoare.

Potrivit rechizitoriului anchetatorilor, „Lili”, concubinul ei, Giancarlo Ruggeri şi amicul acestuia din  urmă, Maurizio Di Munno, au venit la sfârşitul lui 2007 în România, pe raza judeţului Suceava, cu scopul de a căuta tinere pe care să le ducă în Italia şi să le oblige să practice prostituaţia în folosul lor.

După două încercări eşuate, au convins-o pe Cristina S. să meargă cu ei în Italia, promițându-i un loc de muncă bine plătit, ca barmaniţă.

Victima nu avea nici un loc de muncă, provenea dintr-o familie dezorganizată şi la rândul ei avea patru copii minori pe care nu îi putea întreţine, astfel că misiunea proxeneților de a o convinge să îi urmeze în Italia nu a fost deloc greoaie.

În aceeași perioadă (2008) au păcălit o altă tânără, Maria C., care era despărțită de soţ, să meargă cu ei în Italia, chipurile să lucreze ca menajeră sau barmaniță într-un restaurant.

 

Una dintre victime, trimisă acasă din Italia, pentru că era prea urâtă 

În Italia, însă, au aflat adevăratul motiv pentru care au fost duse acolo, fiind obligate să se prostitueze.

„Victimele erau obligate să practice prostituția în fiecare noapte, singura zi liberă fiind duminica. La întoarcerea de la <stradă>, trebuiau să predea toţi banii obținuți traficanților, iar în momentul în care acestea refuzau să facă acest lucru sau sumele de bani obţinute din practicarea prostituţiei erau prea mici şi nu se ridicau la pretenţiile traficanţilor, victimele erau ameninţate cu acte de violenţă şi chiar cu moartea, de multe ori fiind bătute de traficanţi”, se arată în rechizitoriul procurorilor, precizându-se că în procesul de „corecţie” intrau şi partidele de sex cu unul dintre proxeneţi.

Afacerea italienilor a falimentat după câteva luni, una dintre victime fiind trimisă acasă chiar de către proxeneţi, pentru că „era prea urâtă” şi nu atrăgea suficienţi clienţi, iar cealaltă a ajuns în România, după un control al carabinierilor din zona Torino.

Audiaţi de procurori, cei doi italieni au negat acuzaţiile. Giancarlo Ruggeri a fost arestat preventiv în mai 2013, de Tribunalul Suceava, după ce a fost reţinut de autoritățile din România la Penitenciarul Bacău, în timp ce o vizita la pușcărie pe complicea sa, Lăcrămioara Puşcaşu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Italieni trimiși în judecată, pentru că au obligat sucevence să practice prostituția.
 Vizualizări articol: 3329 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Italieni trimiși în judecată, pentru că au obligat sucevence să practice prostituția5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei