Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 mar 2014 - Anul XIX, nr. 56 (5565)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Senator Steliana Miron: „Rolul directorilor de şcoli este strict de vectori electorali”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatoarea liberală Steliana Vasilica Miron a criticat modul în care este gândită activitatea la nivelul conducerii şcolilor din România. Mai exact, parlamentarul care reprezintă zona de munte a judeţului Suceava este de părere că şcoala a devenit o anexă a politicienilor, şi asta pentru că numirile în funcţiile de directori se realizează doar cu titlu interimar sau prin delegaţie.

„Faptul că la simulările examenelor de capacitate ale elevilor din clasa a VIII-a peste 50% din elevii prezenţi au luat note sub 5 nu a interesat pe nimeni, nu s-au creat breaking news-uri sau alert news-uri, iar dumneavoastră, domnule ministru, i-aţi îndemnat pe directorii şcolilor să analizeze această situaţie”, este interpelarea adresată de Steliana Miron ministrului Educaţiei, Remus Pricopie.

În opinia senatorului liberal, soluţiile de ieşire din criză trebuie căutate în alte părţi. „Nu directorii trebuie să caute soluţii în sistemul creat de dumneavoastră, în care rolul acelor directori este unul strict de vectori electorali, ci însuşi dumneavoastră. De ce consideraţi că trebuie sacrificat în continuare viitorul generaţiilor tinere doar pentru un beneficiu electoral imediat?”, este întrebarea la care Remus Pricopie trebuie să ofere un răspuns.

Din aceste motive, performanţele învăţământului românesc tind să devină doar istorie, iar în acest moment generaţiile tinere sunt condamnate la submediocritate.

În opinia Stelianei Miron, nepăsarea şi interesele politice care au fost brodate în jurul sistemului educaţional şi al celor care au funcţii de conducere nu pot conduce decât la analfabetizarea românilor, iar viitorul este sumbru. „Mâine România va trebui să fie înconjurată de sârmă ghimpată şi dacă atunci întâmplător s-ar putea să vă pese - va fi prea târziu”, a concluzionat senatorul liberal de Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senator Steliana Miron: „Rolul directorilor de şcoli este strict de vectori electorali”.
 Vizualizări articol: 1382 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Senator Steliana Miron: „Rolul directorilor de şcoli este strict de vectori electorali”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei