Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 mar 2014 - Anul XIX, nr. 54 (5563)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Flutur salută alegerea „prietenului Bucovinei”, Joseph Daul, la conducerea PPE

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Secretarul general al PDL, senatorul Gheorghe Flutur, salută alegerea lui Joseph Daul în funcţia de preşedinte al Partidului Popular European (PPE). Gheorghe Flutur a participat, joi şi vineri, alături de alţi lideri ai PDL, la Congresul anual al PPE, care a avut loc în Dublin, Irlanda, şi în cadrul căruia a fost ales preşedintele popularilor europeni. El a ţinut să precizeze că îl bucură faptul că această funcţie este ocupată de Joseph Daul, acesta fiind „un prieten al Bucovinei şi al meu”.

„Joseph Daul este un fermier francez cu care mă ştiu de foarte mulţi ani. Noul preşedinte al PPE a ajutat România în procesul de aderare la Uniunea Europeană, când eu eram ministru al Agriculturii, iar el era şeful Comisiei de agricultură din Parlamentul European. Apoi ne-am cunoscut acasă, în Bucovina, când s-a întâlnit cu fermierii la Câmpulung Moldovenesc, a văzut satul tradiţional, la Fundu Moldovei, şi a fost cazat la o pensiune din Bucovina. Dumnealui păstrează amintiri foarte frumoase despre zona Bucovinei. Şi este foarte important să avem un prieten care să aprecieze zona noastră la adevărata ei valoare”, a spus Flutur. El a subliniat că Joseph Daul va putea sprijini în perioada următoare promovarea Bucovinei şi României pe plan extern.

Pe de altă parte, secretarul general al PDL a spus că la Congresul PPE a avut prilejul să aibă mai multe întâlniri importante cu mai mulţi oficiali europeni, printre care şi şefa grupului de europarlamentari ai Uniunii Creştin Democrate (CDU) din Germania în Parlamentul European. Gheorghe Flutur a arătat că în cadrul discuţiilor a adresat invitaţia din partea PDL ca un grup de europarlamentari germani ai CDU să viziteze România în perioada următoare.

La Congresul anual al PPE de la Dublin a fost prezent şi preşedintele României, Traian Băsescu, care a subliniat faptul că popularii europeni reprezintă principala forţă politică din Europa. Printre participanţii la congresul PPE s-au numărat premierul Germaniei, Angela Merkel, şefi de Guverne din Polonia, Ungaria, Finlanda, Republica Moldova, Spania sau Portugalia, iar din Ucraina au fost prezenţi şi Iulia Timoşenko şi Vitali Klitschko. Gheorghe Flutur a arătat că în cadrul discuţiilor a fost dezbătută şi situaţia din Ucraina, dar şi rolul Europei în gestionarea paşnică a conflictului din această ţară.

Delegaţia PDL la Congresul PPE din Irlanda a fost condusă de liderul acestei formaţiuni politice, Vasile Blaga, alături de acesta mai fiind prezenţi şi vicepreședintele regional, deputatul Ioan Balan, dar şi alţi lideri, printre care Anca Boagiu, vicepreşedintele PPE, Anca Boagiu, europarlamentari şi parlamentari PDL, precum şi membri ai Biroului Permanent Naţional al PDL.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur salută alegerea „prietenului Bucovinei”, Joseph Daul, la conducerea PPE.
 Vizualizări articol: 1384 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Flutur salută alegerea „prietenului Bucovinei”, Joseph Daul, la conducerea PPE5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei