Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 298 (5505)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Temă de vacanţă

PDL caută în Germania secretul succesului Angelei Merkel

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că o delegaţie a partidului va pleca, în februarie, în Germania pentru a afla de la creştin-democraţii germani secretul succesului fantastic pe care aceştia l-au avut la alegerile parlamentare din toamna acestui an.

Flutur a anunţat că măsurile de reorganizare care s-au derulat până acum în partid au pregătit PDL pentru startul alegerilor europarlamentare şi prezidenţiale, dar caută să înveţe şi din experienţa partidelor europene surori. În acest sens, liderul democrat-liberal a arătat că pe parcursul ultimelor săptămâni el şi  preşedintele PDL, Vasile Blaga, au avut mai multe contacte cu parlamentari şi cu persoane din conducerea la vârf a Uniunii Creştin-Democrate (CDU) din Germania, iar în luna februarie a anului viitor o delegaţie a partidului va pleca la Berlin pentru discuţii cu creştin-democraţii germani.

„Ne-au interesat probleme legate de modul de organizare şi funcţionare a partidului, finanţarea partidului, responsabilizarea, dar şi secretul succesului în alegerile parlamentare din acest an. Angela Merkel şi CDU, împreună cu CSU (Uniunea Creştin-Socială) din Bavaria, au produs o mare surpriză, cu un scor istoric în Germania. Asta a însemnat stabilitate nu numai pentru Germania, ci şi pentru Europa”, a declarat Flutur.

 

Partidul lui Flutur are mai puţin de jumătate din încrederea electoratului, comparativ cu creştin-democraţii germani

Declaraţia lui Flutur se bazează pe cifre, care arată că încrederea investitorilor în economia Germaniei a crescut în decembrie pentru a cincea lună consecutiv, la maximul ultimilor şapte ani, confirmând redresarea celei mai mari economii din Europa. Indicele privind aşteptările investitorilor şi analiştilor pentru următoarele şapte luni a urcat de la 54,6 puncte în noiembrie la 62 de puncte în decembrie, cel mai ridicat nivel după aprilie 2006, fiind peste aşteptările analiştilor, potrivit Bloomberg. La această stare de fapt a contribuit decisiv politica internă şi externă promovată de cancelarul Angela Merkel, realeasă, marţi, cu o majoritate zdrobitoare în fruntea guvernului german. Pentru comparaţie, partidul cancelarei Merkel a obţinut, în septembrie, 42 la sută din voturile electoratului german, în timp ce partidul lui Flutur ar avea, potrivit acestuia, o cotă de încredere stabilizată la 20 la sută. Sloganul pe care a mizat Merkel- „Ţara merge bine” ar părea rizibil electoratului român. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PDL caută în Germania secretul succesului Angelei Merkel.
 Vizualizări articol: 1482 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PDL caută în Germania secretul succesului Angelei Merkel0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei