Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 243 (5450)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Balan cere comisie de anchetă la Termica

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PDL, deputatul Ioan Balan, a anunţat că democrat-liberalii vor cere în Consiliul Local constituirea unei comisii de anchetă a activităţii societăţii comerciale Termica SA, societate care se află în procedură de insolvenţă. Balan a declarat că această comisie ar trebui să clarifice mai multe aspecte, printre care cele legate de creşterea preţului gigacaloriei pentru populaţie de la 274 de lei la 445 de lei, de pierderile societăţii şi de datoriile imense pe care Termica vrea ca deliberativul local să i le recunoască.

În plus, a spus Balan, comisia ar trebui să verifice şi zvonurile care circulă în piaţă vizavi de implicarea unor democrat-liberali în afaceri oneroase cu Termica sau de implicarea unor lideri liberali într-una din firmele de insolvenţă de la Termica. În opinia deputatului Balan, lămuririle sunt necesare întrucât populaţia trebuie să ştie că suma pe care o plăteşte pentru energia termică furnizată este cea corectă şi reală.

„Am auzit acuzaţii de afaceri oneroase cu Termica ale PDL-ului nu ca partid, ci prin anumiţi lideri. Eu nu am cunoştinţă despre lucrul acesta, dar am auzit că se discută. Oamenii vin la cabinetul meu şi vorbesc despre lucrul acesta. Vorbesc şi despre faptul că unii lideri PNL susţin o anumită firmă de insolvenţă care are în administrare judiciară Termica. E o discuţie şi asta. Favorizarea la plată a unor furnizori de cărbune, şi asta e o discuţie.  Decizia de cumpărare de certificate verzi, calculul pierderilor invocate de Termica sunt iarăşi teme importante de discuţie. Calculul pierderilor este extrem de important, pentru că aceste pierderi se adaugă de fapt la preţul plătit de cetăţeni, preţ format pe de o parte din suma directă plătită de ei, şi aici mă refer la cei 185 de lei, şi diferenţa până la 445 pe care o plăteşte administraţia locală, bani care provin tot de la cetăţeni, din taxe şi impozite. Or, dacă vorbim pe de o parte de un preţ de 185 de lei plătit de populaţie, de o diferenţă de 260 de lei plătită indirect tot de populaţie şi o datorie încă nerecunoscută de către Consiliul Local şi nejustificată concret de cei de la Termica, vorbim despre faptul că cetăţenii tot plătesc, plătesc, la Termica şi vor să ştie ce e adevărat din ce plătesc ei. Pentru toate acestea am luat hotărârea ca împreună cu consilierii PDL şi cu ceilalţi care doresc să achieseze la această idee să cerem şi să votăm în Consiliul Local formarea unei comisii de anchetă care să răspundă la toate întrebările cetăţenilor expuse de mine mai sus”, a declarat Balan.

 

Apel al lui Balan către cei care susţin că au dovezi despre „lucruri necurate” care s-ar întâmpla la Termica

Ioan Balan i-a somat public pe cei care susţin că au dovezi despre o serie de „lucruri necurate” care s-ar întâmpla la Termica să le prezinte instituţiilor abilitate ale statului, arătând că dacă nu fac acest lucru respectivii pot fi catalogaţi drept complici, tăinuitori sau mincinoşi.

„Zilele trecute am auzit politicieni care sunt la putere şi care spun că au cunoştinţă despre nu ştiu ce lucruri total necurate care se întâmplă la Termica şi au şi dovezi în sensul acesta. Îi somez public să ia acele dovezi şi să plece cu ele în pas alergător la DNA sau la alte instituţii ale statului. Nu cred că pe cineva ar trebui să sperie faptul că aceste dovezi ajung acolo, dacă nu are nici o implicare. Nu poţi să ieşi şi să spui că la Termica se întâmplă lucruri de neacceptat tu, care deţii controlul asupra acestei entităţi. Şi mai ai pretenţia ca cetăţenii să plătească datoriile ei care tot plătesc direct şi indirect”, a mai spus Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Balan cere comisie de anchetă la Termica.
 Vizualizări articol: 1221 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balan cere comisie de anchetă la Termica0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O sa aveti surprize de proportii, cit s-a furat!? trimis de
(18 oct 2013, 14:18:47
Chiar faceti asta dl Balan? Sau trebuie sa asteptam pina la urmatoarele alegeri? Mai credeti in corectitudine, cinste, dreptate!?

Ce frumoasa-i dreptatea, dar si libertatea de a gindi, actiona si decide corect pentru semenii tai ce traiesc intr-o profunda promiscuitate!

,,Ne iubim semenii pentru binele pe care li-l facem şi nu-i suferim pentru răul pe care li-l căşunăm”. - François Voltaire

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei