Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 243 (5450)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Balan: Guvernul trebuie să rezolve problema zborurilor de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava, deputatul Ioan Balan, consideră că problema legată de anularea zborurilor Tarom de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Salcea ar trebui să fie rezolvată de către Guvernul României. Ioan Balan a afirmat că şi în perioada în care Consiliul Judeţean Suceava era condus de PDL au existat situaţii în care Tarom a intenţionat să sisteze zborurile pe ruta Bucureşti – Suceava şi retur, însă aceste probleme au fost rezolvate cu sprijinul Guvernului şi al ministrului Transporturilor.

„Apreciem şi implicarea Consiliului Judeţean în această acţiune. Văd că cei de la Consiliul Judeţean au plecat la Bucureşti pentru a încerca să găsească soluţii. Eu cred că soluţiile nu pot să vină din zona Consiliului Judeţean, ci trebuie să vină categoric din zona Guvernului”, a spus Ioan Balan.

El a subliniat că, din punctul său de vedere, Tarom nu ar avea nici o justificare din punct de vedere economic cu privire la anularea zborurilor de la Suceava, în condiţiile în care sunt vândute toate biletele pentru această cursă aeriană.

„Dacă încercaţi să găsiţi un loc pentru Bucureşti în următoarele două săptămâni veţi vedea că nu găsiţi. Deci nu vorbim despre lipsa eficienţei economice. Şi dacă nu există o motivaţie economică, atunci înseamnă că există doar o motivaţie politică”, consideră liderul PDL Suceava.

 

Ioan Balan consideră că păstrarea zborurilor de pe aeroportul din Salcea este extrem de importantă

Ioan Balan a precizat că alături de fostul preşedinte al CJ Suceava Gheorghe Flutur şi de fostul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, a fost unul dintre susţinătorii proiectului de modernizare a Aeroportului „Ştefan cel Mare” din Salcea, care în momentul de faţă este în curs de realizare. Balan a atras atenţia că pe lângă modernizarea aeroportului, un alt lucru extrem de important este ca de pe acesta să existe zboruri.

„Văd astăzi aeroportul Suceava ca pe o mireasă căreia tot îi pregătim zestre, dar nu îi găsim de măritat”, a declarat Balan. El a adăugat că degeaba se vorbeşte despre Suceava ca despre o mare atracţie turistică, dacă de la Bucureşti la Suceava se ajunge în opt ore cu maşina.

Preşedintele PDL Suceava a insistat asupra faptului că Executivul trebuie să se implice serios pentru păstrarea zborurilor de pe aeroportul din Suceava, în condiţiile în care autorităţile judeţene sucevene au rezolvat problemele invocate de Tarom pentru anularea curselor aeriene, una dintre acestea fiind şi dotarea aeroportului cu un degivror.

„Ne mai trezim că vom mai cheltui nişte bani să mai punem un bibelou în curtea Aeroportului Suceava, fără să ne aducă vreun folos. Cred că Guvernul trebuie să se implice serios. Vorbim doar de decizii. Şi tot timpul noi, de la Suceava, atunci când USL sau socialiştii au fost la guvernare, am fost trataţi ca o zonă de mâna a doua. Să ne amintim de drumul expres de la Bucureşti, care de la Roman a mers spre Iaşi, şi nu cum era normal şi logic, până la Siret. Sau să ne amintim de autostrada care a dispărut zilele trecute”, a încheiat Ioan Balan. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Balan: Guvernul trebuie să rezolve problema zborurilor de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 1034 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balan: Guvernul trebuie să rezolve problema zborurilor de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ;) trimis de
(18 oct 2013, 19:42:11
Cat de NESIMTITI puteti fi. HOTILOR voi de ce nu ati facut nimic? Stiti acuma sa cereti , vreti sa iesiti in evidenta ca sa creada lumea ca voi chiar va ganditi la suceveni. Dar nu mai aveti sanse. De ce nu iesiti si nu spuneti ce ati facut voi pentru noi suceveni? NIMIC sau de fapt da ati facut ceva ati FURAT.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei