Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 219 (5426)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacţie

Nechifor îl acuză pe Flutur că a ales un teren inundabil pentru construcţia centrului de transport intermodal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, s-a dezlănţuit ieri, acuzându-l pe liderul PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, că atunci când se afla la conducerea administraţiei judeţene a ales greşit locaţia pentru centrul de transport intermodal de transport marfă de la Dărmăneşti, acesta urmând să fie construit pe un teren inundabil. Nechifor a făcut aceste precizări după ce Flutur a solicitat USL şi conducerii judeţului să se implice mai mult în realizarea acestui centru de transport intermodal.

„Vreau să-l somez pe domnul Flutur. Nu mă interesează cât e de verde el. E treaba lui. Şi cred că are cine să-l vadă dacă e verde sau nu. Dar eu vreau să-l somez să-şi lase fularul portocaliu jos. Şi cred că nu are treabă, că nu e ocupat, dar la un moment dat ajunge la o limită. Şi vreau să-i spun să vină să-mi explice, ca fost preşedinte de Consiliu Judeţean, mie, ca cetăţean al Sucevei, de ce mama mă-sii a ales o zonă inundabilă ca locaţie pentru un centru intermodal. Că am mai aflat şi eu una, alta”, a declarat Nechifor.

El a arătat că în conformitate cu strategia europeană în domeniul transporturilor, în România ar urma să fie construite cinci centre principale de transport intermodal şi şase centre secundare, unul dintre acestea din urmă fiind şi în judeţul Suceava. Preşedintele CJ Suceava a arătat că în primul rând vor fi construite centrele principale intermodale, şi apoi cele secundare, şi acestea fiind extrem de importante. „Dar să-mi explice Gheorghe Flutur de ce au ales o zonă cu risc de inundaţii la Dărmăneşti. Că eu ştiu că de fapt decizia a luat-o Flutur, considerând că la Dărmăneşti are un primar PDL, şi nu la Dorneşti, acolo unde orice om cu cap ar fi trebuit să aleagă. Dar la Dorneşti atunci era primar PNL”, a arătat Cătălin Nechifor, care a precizat că la Dorneşti exista infrastructura feroviară necesară pentru construcţia unui astfel de centru.

 

Nechifor despre Flutur: „Văd că practică o hârjoneală de parcă am fi băietani de mergem la fete”

Şeful administraţiei judeţene a subliniat că, dacă s-ar păstra actuala locaţie pentru centrul de transport intermodal, CJ Suceava ar trebui să găsească o soluţie pentru ca din bugetul propriu să realizeze lucrări pentru eliminarea riscului de inundaţii sau pentru diminuarea lui.

„Şi atunci îi spun domnului Flutur: lasă-ţi, domnule, fularul acasă şi hai să-mi explici mie, ca cetăţean, şi tuturor, şi după aia discutăm. Că aşa văd hârjoneala pe care o practică el, de parcă am fi băietani de mergem la fete. Nu suntem în măsura asta. E cu treaba lui, îl înţeleg, e preocupat, are competiţie în partid, şi să fie sănătos. Dar lucrurile trebuie tranşate şi spuse cu acurateţe în conformitate cu adevărul. I-am mai spus că e Petrică cu lupul, acum plimbă ursu. Tot ne jucăm aşa de-a politica. E uşor să faci acuzaţii. Dar dacă e bărbat, şi dacă e verde, ar trebui să ne explice lucrurile acestea, pentru că sunt extrem de serioase”, a mai spus Nechifor.

El a spus că Flutur „a dinamitat cu bună ştiinţă” proiectul pentru construcţia centrului de transport intermodal atunci când a ales ca acesta să fie făcut la Dărmăneşti. „Alegi o locaţie improprie şi după aia să urli că cineva nu face staţie intermodală. Păi ce vrea Flutur? Ca acolo să descărcăm direct în vapor?”, a mai precizat preşedintele CJ Suceava. Nechifor a afirmat că din punctul său de vedere şi şoseaua de centură a Sucevei este construită pe o locaţie greşită în zona Hagigadar. El a spus că o porţiune din terenul pe care e construită această şosea este afectată de alunecări de terenuri, iar lucrările suplimentare de stabilizare au făcut ca preţul investiţiei să crească cu 62%, de la 220 la 350 de milioane de lei. „La şoseaua de centură aceeaşi chestie. Cine mama mă-sii a ales acea locaţie la Hagigadar? Printr-un deal care se duce la vale şi printr-un hlei care nu stă”, a încheiat Nechifor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor îl acuză pe Flutur că a ales un teren inundabil pentru construcţia centrului de transport intermodal.
 Vizualizări articol: 1448 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Nechifor îl acuză pe Flutur că a ales un teren inundabil pentru construcţia centrului de transport intermodal5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hehehe trimis de
(20 sep 2013, 11:55:00
In buna traditie (deja) a sefului sau Po(a)nta Nechifor nu ne explica de ce guvernul nu investeste deloc in Bucovina dar da vina pe fostul sef de la judet ca a ales prost terenul. Mai pe romaneste ocoleste adevarata problema si inventeaza alta.
Astia inca se cred in opozitie. Sau in campanie electorala. Sau la haznaua3...

De fapt, daca te gandesti si mai bine la problema, din unghiul ingust al mintii d-lui Nechifor, de vina este chiar Basescu. Asta da bine la electoratu' descult la IQ.
N-asa nechiforel cu creieru' chel?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei