Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 49 (5256)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Critici

Flutur: Guvernul Ponta devine guvernul recesiunii economice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Preşedintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, consideră că USL duce România într-o direcţie greşită, anul 2012 însemnând o stagnare din punct de vedere economic, iar felul în care a început anul 2013 arată că se va ajunge în cel mai scurt timp la o scădere economică.

Flutur a arătat că datele oficiale din luna ianuarie 2013, raportate la cele din ianuarie 2012, arată în mod clar declinul economic al României. El a explicat că bugetul a fost cu 1,8% mai mic în ianuarie 2013, comparativ cu anul trecut, cheltuielile de investiții au scăzut cu 60%, sumele primite de la Uniunea Europeană au scăzut cu aproape 40%, încasările din impozitul pe profit au scăzut cu 82%, iar colectarea TVA a scăzut cu 9,5%. „Guvernarea USL este un dezastru economic. USL duce România într-o direcţie greşită, iar Guvernul Ponta devine guvernul recesiunii economice. Dacă lucrurile continuă în acest ritm, ne aşteaptă o <primăvară bulgară> în România, adică proteste de stradă și criză politică profundă”, a declarat Gheorghe Flutur, care deţine şi funcţia de secretar general al PDL.

El a spus că sub conducerea USL economia românească a fost afectată de abandonarea investiţiilor publice, sufocarea mediului de afaceri cu noi taxe şi impozite, „incapacitatea Guvernului Ponta de a absorbi fondurile europene şi lărgirea birocraţiei de stat pentru a răsplăti clientela politică”.

Flutur a spus că semnele recesiunii din România sunt cât se poate de clare, la fel ca la sfârşitul anului 2008, respectiv scăderea consumului şi scăderea încasărilor la bugetul de stat. Liderul PDL Suceava a explicat că în ciuda reîntregirii salariilor din sectorul bugetar, românii consumă mai puţin, deoarece preţurile au crescut semnificativ şi nu mai au încredere în perspectivele economice personale. „Guvernul Ponta a creat un mediu ostil pentru companiile private, deci afacerile stagnează sau se restrâng, ducând la reducerea veniturilor bugetare din taxe şi impozite. USL a promis o schimbare şi avem, într-adevăr, o schimbare. Lucrurile merg mai rău decât înainte. Guvernul USL nu are nici o soluţie pentru problemele României, iar frustrările oamenilor sunt mari, pe măsura facturilor mari de azi şi pe măsura promisiunilor electorale mari de ieri, uitate acum de USL. România se îndreaptă într-o direcţie greşită, iar drumul duce către o prăpastie economică. PDL consideră că e nevoie de o corecţie rapidă de parcurs, prin stimularea semnificativă a mediului de afaceri, prin creşterea substanţială a investiţiilor publice, prin eforturi sporite pentru atragerea de investiţii străine şi printr-un plan serios de combatere a evaziunii fiscale”, a încheiat Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Guvernul Ponta devine guvernul recesiunii economice.
 Vizualizări articol: 750 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur: Guvernul Ponta devine guvernul recesiunii economice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei