Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 sep 2012 - Anul XVII, nr. 228 (5133)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Critici

Bălan: “Sub guvernul Ponta nu numai că nu se creează locuri de muncă, dar se mai şi pierd cele care există”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Secretarul general al Organizaţiei Judeţene Suceava a PDL, deputatul Ioan Bălan, acuză guvernul USL că nu face nimic pentru a crea noi locuri de muncă, ba, mai mult, le pierde şi pe cele care există. Bălan a făcut referire la anunţul grupului rus Mechel de a închide cele patru combinate siderurgice din România, arătând că reacţia guvernanţilor trădează totala nepăsare a USL faţă de problemele muncitorilor care vor intra în şomaj.

“Este o lovitură serioasă pentru industria metalurgică din România şi pentru muncitorii din mai multe oraşe ale ţării. Confruntat cu o situaţie care ar îngrijora orice guvern responsabil, guvernul USL demonstrează o nepăsare incredibilă faţă de oamenii care-şi pierd locurile de muncă. Şi ministrul pentru Dialog Social, Liviu Pop, şi purtătorul de cuvânt al Guvernului nu au găsit altceva mai bun de declarat decât că <investitorii şi-au respectat obligaţiile din contractele de privatizare>. Ne-am fi aşteptat în primul rând la mesaje care să redea oamenilor încrederea că vor avea unde munci, că Guvernul caută soluţii şi că îi pasă de problemele oamenilor. Prima grijă a Guvernului este însă aceea de a se spăla pe mâini şi a sta deoparte. Iar această atitudine vine de la un partid care se pretinde că e aproape de oameni”, a declarat Bălan.

 

“Guvernul USL a tăiat banii pentru investiţiile publice, deci a condamnat la dispariţie zeci de mii de locuri de muncă”

El a reamintit faptul că cea mai importantă promisiune a USL după ajungerea la guvernare a fost crearea de locuri de muncă. “Vedem însă că sub guvernul Ponta nu numai că nu se creează locuri de muncă, dar se mai şi pierd cele care există. Mai mult, iată că ne întoarcem acum în perioada anilor ’90, când se tăiau şi se vindeau la fier vechi utilaje şi secţii de producţie. Se întâmplă acum, pe vremea Ponta, ceea ce se întâmpla în 1994 sau 1995, pe vremea lui Nicolae Văcăroiu”, a spus deputatul democrat-liberal.

Potrivit lui Bălan, evidenţele arată că românii au fost minţiţi atunci când li s-a spus că venirea la putere a USL va aduce raiul pe pământ şi că pentru mulţi USL este deja o dezamăgire uriaşă. Iar lucrul cel mai trist, a adăugat el, este că cei de la USL au eşuat exact în ceea ce priveşte problema numărul unu a României, locurile de muncă. “Guvernul USL a tăiat banii pentru investiţiile publice, deci a condamnat la dispariţie zeci de mii de locuri de muncă ce existau ca urmare a investiţiilor publice, iar acum vedem că sub USL se pierd locuri de muncă generate de investiţii private. Mai mult, USL a blocat posibilitatea de a crea locuri de muncă în zona resurselor energetice şi minerale”, a încheiat parlamentarul democrat-liberal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bălan: “Sub guvernul Ponta nu numai că nu se creează locuri de muncă, dar se mai şi pierd cele care există”.
 Vizualizări articol: 1078 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 17 voturi
Bălan: “Sub guvernul Ponta nu numai că nu se creează locuri de muncă, dar se mai şi pierd cele care există”5.0517

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   RUSINE trimis de
(29 sep 2012, 12:39:28
RUSINE MONITORUL DE SUCEAVA
1.1  RE: RUSINE trimis de
(29 sep 2012, 15:07:55
rusine Dinu Patriciu!
2.   Rusine trimis de
(29 sep 2012, 12:51:32
nu lasati sa scrie lumea ce gandeste. rusine

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei