Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 sep 2012 - Anul XVII, nr. 228 (5133)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Care rasism?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă ar fi să ne luăm după scandalurile urmate de sancţiuni (pe linie exclusiv sportivă, şi veţi vedea de ce ţin să subliniez asta), s-ar putea crede că Europa, de la extremul Vest până în inima Estului sălbatic, adică din Anglia până în România, este un imens cuib de rasism, în care nu încap albii de negri, ţiganii de neţigani, şi că s-a ajuns la aşa o escaladare a fenomenului încât ne paşte un război civil. Ultimele două cazuri intens mediatizate sunt cele ale lui John Terry (alaltăieri i-a venit şi amenda: 277.000 de euro!, adică salariul meu actual, de circa 400 de euro, pe o perioadă de... 57 de ani!!!) şi galeriei Stelei. În cazul lui Terry, absurdul situaţiei este suprem: el cică i-ar fi zis unuia din fraţii Ferdinand (ăla mai fraier, nu ălălalt, cu care a fost coleg la echipa naţională ani buni), ceva de genul „cioară”, „ţigan” sau „negru împuţit”. Nu acum, ci cu vreo 2 ani în urmă. Între timp, justiţia britanică s-a pronunţat: ne-vi-no-vat! Dar Federaţia, care nu e cu nimic mai prejos decât FRF, a hotărât, în ciuda judecătorilor, sanţiunea despre care v-am spus deja. Probabil că Terry şi Ferdinanzii au fost şi au rămas prieteni. De ce a trebuit ca John să scoată din buzunar sfertul de milion de euroi este absolut inexplicabil. În egală măsură cu sancţiunea FRF aplicată Stelei. De acord că unul dintre bannere era o măgărie. Chiar penală, în măsura în care era un omagiu adus unui asasin. Dar celelalte aveau un umor nebun. Am uitat oare să glumim? A ajuns fotbalul (mai ales cel românesc!) o chestie atât de serioasă încât să ajungem să dăm amenzi de miliarde? Şi de ce clubului? De ce n-au fost săltaţi ăia care au conceput atrocitatea (că doar n-or fi scris-o M.M. sau Safta sau Chipciu!?) şi băgaţi chiar la pârnaie, nu doar amendaţi? Acum 50 de ani, când Steaua juca la Ploieşti, lui Voinescu îi agăţau în plasa porţii câte o cioară la fiecare meci. Râdea toată lumea. Şi nimeni nu vedea în asta rasism, ci doar o glumă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Care rasism?.
 Vizualizări articol: 984 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Care rasism?5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei