Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 iul 2012 - Anul XVII, nr. 172 (5077)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Informare

Zmău aduce pe tapet măsuri economice adoptate în cele 65 de zile de guvernare USL

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

În ultimele 65 de zile, Cabinetul Ponta a încercat, prin măsurile economice, să asigure şi să implementeze toate obligaţiile pe care România şi le-a asumat la nivel internaţional, a declarat miercuri preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, Marius Zmău. Zmău a spus că USL încearcă să repare greşelile făcute de regimul Traian Băsescu, să crească numărul locurilor de muncă şi să conducă ţara către creştere economică.

Guvernul, a subliniat liderul liberal, a adoptat o serie de măsuri care să asigure creştere economică, crearea de locuri de muncă şi echitate socială, acestea fiind transmise partenerilor financiari internaţionali, urmând a fi discutate la momentul vizitei FMI la Bucureşti, imediat după referendumul din 29 iulie.

„Am asigurat stabilitatea macroeconomică, transparenţa şi predictibilitatea prin discuţiile cu partenerii noştri internaţionali. Am asigurat finanţarea deficitului bugetar şi a datoriei publice, inclusiv prin obţinerea unei linii de credit de un miliard de euro de la BM. Am asigurat refacerea puterii de cumpărare a românilor prin restituirea, în două etape, a banilor ce au fost tăiaţi bugetarilor şi prin restituirea banilor luaţi abuziv pensionarilor. Am stimulat mediul de afaceri prin creşterea plafonului de scutire de TVA până la venituri de 65.000 de euro/an, măsură extrem de utilă pentru micii întreprinzători şi PFA. Am adoptat norme fiscale şi administrative pentru restructurarea creditelor neperformante în sistemul bancar. În cadrul reducerii cheltuielilor bugetare ineficiente, dar oneroase pentru anumite grupuri, am oprit achiziţionarea de servicii juridice şi de consultanţă, am redus cu 30% cheltuielile de protocol şi a celor cu deplasările în străinătate”, a explicat Zmău.

El a precizat că în perioada următoare vor fi implementate şi alte măsuri economice, cum ar fi plata TVA la încasare pentru firmele cu cifra de afaceri de până în 500.000 euro, cu condiţia ca aceasta să se desfăşoare prin mediul bancar, creşterea deductibilităţii cheltuielilor în cercetare şi dezvoltare de la 20% la 50%, eliminarea contribuţiilor la pensii, şomaj, şi la fondul de sănătate pentru toţi care angajează persoane aflate în şomaj, cu vârsta de sub 25 sau peste 55 de ani, pe o perioadă de un an, scutirea de la plata penalităţilor pentru debitorii statului pentru obligaţiile de plată achitate între 1.09 2012 şi 31.12.2012 şi TVA eligibil pentru decontare în cazul proiectelor finanţate din fonduri UE.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zmău aduce pe tapet măsuri economice adoptate în cele 65 de zile de guvernare USL.
 Vizualizări articol: 983 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Zmău aduce pe tapet măsuri economice adoptate în cele 65 de zile de guvernare USL1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hahaha trimis de
(26 iul 2012, 12:55:07
Ce ne-am face noi fara indicatiile pretioase ale acestui domn?
2.   Aaaaaaaa trimis de
(27 iul 2012, 10:20:58
Mari realizari,mari oameni.
3.   12 clase trimis de
(29 iul 2012, 12:35:53
atatea clase are zmau , a facut facultatea sa scape de armata, mare , mare patriotlaughing)))))

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei