Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 mai 2012 - Anul XVII, nr. 117 (5022)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Manevre dubioase

Băişanu, acuzat că a distrus Organizaţia PNL Moldoviţa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unul dintre cei mai vechi liberali din judeţul Suceava îl acuză pe Alexandru Băişanu, liderul actual al Organizaţiei Judeţene a PNL, că a distrus organizaţia din Moldoviţa a acestui partid. Dumitru Tanul, omul care a pus bazele Organizaţiei PNL Moldoviţa în februarie 1991, crede că Alexandru Băişanu a avut anumite interese în acest sens. Altfel, este de părere Tanul, nu s-ar putea explica modul în care Băişanu i-a îndepărtat pe adevăraţii liberali din Moldoviţa pentru a face loc unui personaj venit de la PNG, Romeo Cocerhan, şi pe care acum l-a împins în lupta pentru funcţia de primar din partea PNL.

Totul a plecat după rezultatele slabe de la alegerile locale din 2008, când organizaţia PNL Moldoviţa a obţinut un singur consilier. Ca urmare, organizaţia din această comună a fost dizolvată.

„Între domnul Băişanu şi viceprimarul Romeo Cocerhan, aflat la PNG, se încheie o înţelegere tacită prin care ultimului i se promite că va candida din partea PNL pentru funcţia de primar în Moldoviţa la alegerile din acest an. Toată tărăşenia este demascată de liberalii din Moldoviţa, care au încercat să îndrepte lucrurile”, a declarat Dumitru Tanul.

Ca urmare, în toamna anului trecut se formează un „comitet de criză” care se deplasează la Suceava şi discută cu Alexandru Băişanu în mai multe rânduri. Deşi „reticent” la început, liderul PNL Suceava le remite oamenilor din Moldoviţa documentele necesare pentru a reface organizaţia PNL.

„Aflând despre hotărârea fermă a comitetului de iniţiativă de a nu conlucra cu domnul Romeo Cocerhan, domnul Băişanu dă dispoziţia de boicotare a şedinţei respective”, a precizat Dumitru Tanul.

În afara micilor şicane la care liberalii din Moldoviţa au fost supuşi în ultimele luni, este demarată o acţiune concretă prin care alegerile să nu fie recunoscute, ceea ce s-a şi întâmplat în final.

„Domnul Băişanu a refuzat să recunoască ceva legal constituit, preferând să crediteze o înţelegere partizanală. Pentru domnul Băişanu nu contează statutul, codul etic sau legea partidelor politice, singurul lucru care contează este umilirea vechilor membri PNL şi a simpatizanţilor acestei formaţiuni politice. Din păcate, prin manevre dubioase s-a reuşit distrugerea Organizaţiei PNL Moldoviţa. Ceea ce nu înţelege domnul Băişanu este că niciodată nu va putea pune semnul de egalitate între PNL şi PNG”, a concluzionat Dumitru Tanul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băişanu, acuzat că a distrus Organizaţia PNL Moldoviţa.
 Vizualizări articol: 547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Băişanu, acuzat că a distrus Organizaţia PNL Moldoviţa3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   DEMOLATORUL PNL trimis de
(23 mai 2012, 14:31:56
Intrebarea este; ce nu a distrus baisanu ? Partea proasta este ca nu va putea fi evaluat corect decit prin prisma propriei candidaturi la Primaria Suceava. In judet Dumnezeu cu mila!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei