Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 mar 2012 - Anul XVII, nr. 71 (4976)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După condamnare

Titi Petrea va fi exclus din PSD şi îşi va pierde şi funcţia de consilier judeţean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cariera politică a lui Titi Petrea a luat sfârşit odată cu condamnarea dictată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie săptămâna trecută. În cel mai scurt timp, fostul şef al Oficiului Judeţean de Cadastru Suceava va fi exclus din PSD, iar automat îşi va pierde şi funcţia de consilier judeţean.

Chiar dacă nu a fost foarte tranşant în ceea ce priveşte viitorul politic al lui Titi Petrea, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a lăsat să se înţeleagă că lucrurile sunt destul de clare.

„Vom discuta în interiorul partidului această problemă, pentru că suntem o formaţiune politică democrată şi în opoziţie”, a declarat Nechifor.

Şeful social-democraţilor suceveni a mai ţinut să precizeze că se vor aplica prevederile statutului. Ori, statutul prevede că orice persoană în cazul căreia instanţele de judecată au pronunţat o hotărâre de condamnare definitivă va fi exclusă din partid.

Odată cu excluderea din PSD, Titi Petrea îşi va pierde şi funcţia de consilier judeţean, locul său urmând să fie luat de următoarea persoană aflată pe listele de candidaţi.

Este posibil să nu se ajungă însă aici, şi asta pentru că Titi Petrea mai are posibilitatea de a demisiona din funcţia de consilier judeţean şi de a renunţa la calitatea de membru PSD.

 

Condamnat cu suspendare la doi ani şi şase luni

Titi Petrea a fost condamnat joi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Pentru una din infracţiunile de trafic de influenţă Titi Petrea a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare, iar pentru a doua faptă de aceeaşi natură la doi ani de închisoare, în timp ce pentru fals în declaraţii a primit trei luni de închisoare.

În final, a rămas pedeapsa cea mai grea, de doi ani şi şase luni de închisoare, pedeapsă care a fost suspendată sub supraveghere.

Instanţa supremă a mai decis să stabilească şi o perioadă de încercare de cinci ani, timp în care Titi Petrea nu are dreptul de a fi ales şi de a ocupa vreo funcţie publică.

Prin sentinţa de joi, fostul director de la Cadastru a mai fost obligat să returneze lemnul pe care l-a luat de la familia din Frasin care l-a denunţat la DNA în urmă cu mai mulţi ani.

 

Trebuie să anunţe dacă pleacă de acasă mai mult de opt zile

Condamnarea cu suspendare sub supraveghere presupune că Titi Petrea trebuie să îndeplinească o serie de obligaţii.

Mai exact, el trebuie să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Suceava, desemnat cu supravegherea sa, la datele fixate de către această instituţie, să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte opt zile, precum şi întoarcerea, să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă şi să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă.

 

Condamnat iniţial la doi ani de închisoare cu executare

Iniţial, în acest dosar Titi Petrea a fost condamnat de Tribunalul Suceava la doi ani de închisoare cu executare, soluţie modificată de Curtea de Apel Suceava la doi ani şi şase luni cu suspendare, instanţa supremă menţinând-o.

Titi Petrea a fost condamnat pentru că a cerut şi primit un teren de 1.000 de mp, situat în Molid, unde intenţiona să-şi construiască o casă de vacanţă.

Pentru acest teren, fostul şef de la Cadastru s-a angajat „să-şi folosească influenţa asupra primarilor comunei Vama şi a oraşului Solca pentru retrocedarea către familia persoanei denunţătoare a unei suprafeţe de 14.960 mp”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Titi Petrea va fi exclus din PSD şi îşi va pierde şi funcţia de consilier judeţean.
 Vizualizări articol: 930 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Titi Petrea va fi exclus din PSD şi îşi va pierde şi funcţia de consilier judeţean4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pedeapsa e prea blanda trimis de
(26 mar 2012, 11:58:59
Tribunalul a procedat initial destul de corect , desi trebuia condamnat la o pedeapsa mai mare.PSD-stii spun ca ei sunt corecti si curati ca lacrima, iar o parte din suceveni au uitat vremurile traite sub acestia.Exemplare ca titi petrea umbla inca liberi pe soselele patriei...din pacate.Totusi sunt oameni care nu au uitat cam ce le-a facut acest sef de la OCPI, si cum stau si se judeca si la ora actuala de ani de zile pentru terenurile lor pe care le-au platit cu varf si indesat , fiind cumparatori de buna credinta. Exista zeci de cazuri in judet unde s-au intabulat si cate 6 persoane pe aceeasi suprafata de teren.Mergeai la OCPI, cereai extras si pe hartie scria ca terenul era liber de sarcini, etc...si normal mergeai la notar si il cumparai, iatr ulterior vedeai ca de fapt mai sunt inca apte proprietari pe acel teren ...si uite asa incepeau judecatile!!! Daca cereai explicatii sau faceai plangere penala , deznodamantul era dinainte stabilit.Se dadeau explicatii ca dintr-o eroare cand au fost convertite cartile funciare de pe hartie in format electronic...s-a omis ori proprietarul ori suprafata...etc....deci praf in ochi.
Parerea mea e ca ar trebui macar 7 anisori cu executare, ca sa aiba timp sa mediteze la cati oameni a inselat si a nenorocit , marele nostru consilier judetean PSD-ist TITI PETREA! Nechifor acum nu prea mai are ce sa zica...ca de..mortul e la el in gradina!
2.   Asa arata un porc trimis de
(26 mar 2012, 20:09:20
cand te uiti la poza asta vezi exact cum arata un porc nesatul........un porc care ca toti ceilalti se baga in politica pentru a roade osul ..........

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei