Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 mar 2012 - Anul XVII, nr. 58 (4963)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Organizare

PD-L va avea un ghid de mesaje pentru electorat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

PD-L va edita un ghid de mesaje care va fi folosit de către democrat-liberali în campania electorală pentru a explica electoratului care au fost realizările principale ale guvernării PD-L. Anunţul a fost făcut de către prim-vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur, la deschiderea Şcolii Naţionale de Management Politic a tinerilor democrat-liberali, care are loc la Suceava. Cursurile sunt organizate de tinerii-democrat liberali suceveni, la această şcoală fiind prezenţi 60 de tineri din organizaţiile de tineret din 12 judeţe ale ţării.

Flutur a precizat că democrat-liberalii care vor fi implicaţi în campania electorală vor primi un ghid de mesaje în care vor fi explicate toate realizările actualei guvernări, plecând de la reforma în educaţie şi până la introducerea pensiei minime.

„Cel mai important este să te faci înţeles de armata pe care o trimiţi în bătălie. La centru ne gândim să vă transmitem un ghid de mesaje. Asta pentru că sunt foarte multe realizări, dar ele trebuie îmbrăcate în nişte mesaje standard. Pentru că în politică ai şi adversari şi uneori ai şi o parte a mass-media care spune doar partea văzută dintr-un anumit unghi al lucrurilor”, a explicat liderul PD-L. El a subliniat că actuala guvernare PD-L a avut o mare deficienţă la capitolul comunicare, având în vedere că de multe ori nu a reuşit să explice măsurile care au fost luate în ultimii ani. „De multe ori nu am comunicat cum trebuie, nu am comunicat cât am făcut sau nu am explicat măsurile pe care am fost nevoiţi să le luăm în anumite conjuncturi. Şi atunci apare un mesaj incomplet, o lipsă de mesaj sau lipsa dezbaterii publice, unde liderii trebuie să fie mai mult prezenţi”, a declarat Gheorghe Flutur. 

El a arătat că organizarea şcolii de management politic pentru tineri este binevenită în acest moment, cu atât mai mult cu cât PD-L se pregăteşte pentru viitoarele bătălii electorale. Flutur a arătat că numai în judeţul Suceava, în lupta electorală vor fi implicaţi peste 2.000 de „combatanţi direcţi”, adică viitorii candidaţi la alegerile locale, la care se vor adăuga şi membrii de partid care îi vor sprijini pentru aceştia.

 

Flutur le-a cerut tinerilor să nu fie timizi şi le-a povestit despre primul său discurs în Senat

Gheorghe Flutur le-a povestit tinerilor din PD-L că a intrat în politică în urmă cu 12 ani, împreună cu primarul Sucevei, Ion Lungu, şi în echipa lui Theodor Stolojan. Flutur a subliniat că a intrat în politică cu dorinţa de a învăţa de la seniori.

„Prima dată trebuie să vrei să înveţi. Şi trebuie să depăşiţi acea modestie a unui tânăr, timiditatea. Eu nu am să uit niciodată primul discurs al meu de senator în Senatul României, de câte ori am băut apă şi cum mi se usca gura, când mă uitam la corifeii politicii româneşti care se uitau în sală ce spune şi băiatul ăsta”, le-a spus Gheorghe Flutur tinerilor din PD-L. Flutur le-a mai povestit acestora şi de timiditatea pe care a avut-o la primul discurs în Parlamentul European, atunci când, în calitatea sa de ministru al Agriculturii, a trebuit să prezinte politicile agricole ale României.

El le-a explicat tinerilor că un viitor om politic trebuie să se specializeze pe un anumit domeniu, pentru a evita intrarea în rândul „oamenilor politici pauşali”. „Oamenii politici pauşali, cum i-am numit eu, care ştiu de toate şi nimic, pot să-şi lase pijamalele în studiourile de televiziune, pentru că îi vedeţi prin toate studiourile şi se pricep la toate, de la cutremure şi până la creşterea PIB-ului. Şi nu ştiu cât sunt ei de apreciaţi”, a declarat liderul PD-L. Flutur le-a mai spus tinerilor că un viitor om politic trebuie să aibă „şi dar şi har”, dar şi dorinţa de a comunica cu electoratul. „Trebuie să ai şi dar, şi har, dar trebuie să şi vrei să comunici. Că dacă vorbeşti abstract nu te ascultă nimeni. Mai ales în relaţia cu electoratul, extrem de importantă este comunicarea şi ce vrem să le spunem. Dacă o să le vorbim la căminul cultural despre sinergia faptelor, ca Ion Iliescu, nu înţelege nimeni. Dar dacă te-ai informat despre problemele lor şi nu aştepţi să îţi pună ei întrebarea, ci le spui tu şi dai răspuns la o întrebare nepusă, înseamnă că ştii, că eşti de pe lumea aia, iar oamenii te apreciază”, a declarat prim-vicepreşedintele PD-L.

Gheorghe Flutur a mai spus că democrat-liberalii vor trebui să se descarce de votul primit de la electoral la ultimele alegeri. El a arătat că după o guvernare de patru ani, PD-L va trebui să explice ceea ce a făcut şi ce a realizat din promisiunile făcute electoratului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PD-L va avea un ghid de mesaje pentru electorat.
 Vizualizări articol: 508 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
PD-L va avea un ghid de mesaje pentru electorat1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Da da trimis de
(10 mar 2012, 14:59:28
Sa ma pish pe mesajele voastre gunoaielor. Prin "comunicare" Flutur se referea de fapt la minciuni spuse electoratului, promisiuni fara coperire, santaj politic si in cele din urma linsaj.
1.1  RE: Da da trimis de
(12 mar 2012, 16:45:04
Sa te pish pe tine ''MCLEAN'' pt ca din cauza mediocrilor asemeni tie a ajuns tara unde a ajuns si acum PDL este criticat si acuzat ca ia masuri de austeritate,acum cand este destul de tarziu pt a se mai face ceva fara a fi nevoie de taieri de salarii pensii...etc.Cand s-ar fi putut actiona in asa fel incat tara sa se ridice din ce in ce mai mult dupa revolutie, Iliescu era mult prea ocupat cu vanzarile proprietatilor de stat,combinate,fabrici,uzine.. sa se gandeasca el sa faca bine tarii,el facea bine mogulilor,si acum normal ca toti sunt cu gura pe PDL,pt ca trebuie sa ia masuri extreme din cauza unor barbari care au condus tara si si-au batu joc de ea ani la rand.Iar acum comentati ipocrit si vreti peste noapte locuri de munca,nu stiti ca ce face un prost nu desleaga 100 de destepti? E mult mai usor sa faci rau decat bine,dar cred ca tu ''MCLEAN'' si multi alti inconstienti vreti inapoi la sapa de lemn,nu va place sa vedeti ca cineva chiar face si treaba nu numai da din gura.RUSINE VOUA!!!!
2.   .... trimis de
(12 mar 2012, 14:24:27
Mesaj pentru electorat să le arate ce-au distrus ei în trecut și PDL repară acuma. Și tot PDL e criticat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei